Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 23 december 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 16 december. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 18 december. Beslispunten: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Uitkomst second opinion afkoop erfpacht Hoogstraat 24. Beslispunten: Akkoord gaan met afkoop van de erfpacht van de Hoogstraat 24. Het afkoopbedrag vaststellen op 652.000,- B&W-besluit: Gewijzigd. Portefeuillehouder wordt dhr. Kok en uit gegaan wordt van 700.000,-.
4. Verkeersbesluit Raadhuislaan. Beslispunten: Akkoord gaan met het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Raadhuislaan. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Regeling gebruik van gemeentegronden voor het innemen van een standplaats 2008. Beslispunten: De Regeling gebruik van gemeentegronden voor het innemen van een standplaats vast te stellen inclusief bijbehorende model-overeenkomsten. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvullend advies financiële dekking offerte ecostructuurmethode bestemmingsplan buitengebied. Beslispunten:
1. Een bedrag van 15.000 beschikbaar te stellen voor het vervaardigen van een kansenkaart op basis van de ecostructuurmethode.
2. Dit bedrag voor 5000 te dekken uit het product bestemmingsplan- en advieskosten en de overige 10.000 te dekken uit het ­ ten opzichte van de 2de bestuursrapportage ­ bestaande voor een deel op de bouwleges. Aanvullend financieel advies:
3. Dit bedrag te dekken binnen de bestaande budgetten van de afdeling VROM, de post advieskosten bestemmingsplan ( 5.000) en de bouwleges ( 10.000). B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Het verbouwen, renoveren en veranderen van een voormalige boerderij voor woondoeleinden, de Horn 2 te Baambrugge. Beslispunten:
1. Op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, met toepassing van artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied om voornoemd bouwplan mogelijk te maken,
2. Het ontwerp-besluit publiceren in de VAR,
3. Het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter visie leggen, en gelegenheid geven om zienswijzen in te dienen,
4. Als er geen zienswijzen worden ingediend, op grond van artikel 40 Woningwet bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag bouwvergunning voor het vergroten van een ligboxenstal aan de Indijkweg 6 te Baambrugge. Beslispunten:
1. Aanvrager te berichten dat het college in principe bereid bent medewerking te verlenen door middel van toepassing van artikel 19, lid 1 van de WRO.
2. Alvorens medewerking te verlenen zal er een goede ruimtelijke onderbouwing door de aanvrager moeten worden gegeven. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Principeverzoek voor het oprichten van een ligboxenstal op het perceel Gein-Zuid 43. Beslispunten: De gevraagde medewerking te verlenen onder de navolgende voorwaarden:
1. De afstand tussen de nieuw te bouwen stal en de bestaande bebouwing niet groter is dan 10 meter. De bestaande kuilvoerplaten zullen daarvoor verplaatst moeten worden.
2. De situering van de stal iets in oostelijke richting wordt verschoven en daarmee de bestaande watergang wordt gerespecteerd.
3. De nokhoogte van de stal beperkt blijft tot 10,00 meter.
4. Aandacht zal worden besteed aan de landschappelijke inpassing van de stal. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Advies Commissie Bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen het besluit tot het opleggen van een last onder dwangsom wegens detailhandel (bestaande uit de verkoop van fietsen) op het perceel Gein Zuid 46 te Abcoude. Beslispunten: Het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en betrokkene in zijn bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Bouwen zonder vergunning van een uitbouw achter de woning op het perceel Achter de Kerken
237 te Abcoude. Beslispunten: Het feit dat aan betrokkene een dwangsom is opgelegd van 150,- per week voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van de strijd met het bestemmingsplan is voldaan en voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van de overtreding van het verbod te bouwen zonder vergunning is voldaan, met een maximum van 3000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Opknappen gemeentelijke trapvelden. Beslispunten:
1. Opdracht te geven oor het opknappen gemeentelijke trapvelden.
2. De gemeenteraad bij de vaststelling jaarrekening 2008 te informeren over de onttrekking van
21.455,00 vanuit de reserve nieuw beleid 2007 speelplaatsen, groot 50.000,-. Bij het opstellen van de jaarrekening is de 50.000,- in de voorziening speelplaatsen gestort. Het bedrag is in de voorziening nog steeds beschikbaar. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Raad informeren.
2. Subsidiebeschikking 2009 voor de Stichting Welzijn Abcoude met betrekking tot de Diensten bij Wonen met zorg. (DBWZ). Beslispunten:
1. De subsidie Dienst bij Wonen met Zorg (DBWZ) aan SWA per kwartaal toe te kennen op declaratiebasis;
2. Het subsidieplafond hiervoor vast te stellen op 16.000,-- B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Offerte Zuwe JGZ 0-4-2009 Beslispunten:
· Instemmen met aangegeven onderdelen maatwerkaanbod Zuwe 2009 voor in totaal 27.734,-.
· Voor het uniform deel een voorlopige bijdrage toekennen van 122.040,-.
· Na onderzoek in SUW-verband een besluit nemen over de definitieve hoogte van dit laatste bedrag. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. B&W gaat vooralsnog niet akkoord met hogere subsidie bijdrage dan 122.040,-.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Overheveling budget extern personeel. Beslispunten: In te stemmen met bijgaande begrotingswijziging. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanpassen inkomensgerelateerde parameters in de huurinkomentabel in de Huisvestingsverordening. Beslispunten:
1. De inkomensgrenzen in de huurinkomenstabel in de huisvestingsverordening per 1 januari
2009 vast te stellen conform de inkomensgerelateerde parameters.
2. De vastgestelde tabel kenbaar maken aan de beide woningbouwverenigingen en WoningNet. B&W-besluit: Gewijzigd. Voettabel toevoegen + indiceren bedrag ( 411,36,-).
3. Inventarisatielijsten woningbouw 2009-2020. Beslispunten: Inventarisatielijsten woningbouw 2009-2020. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Eindmelding Wegverkeerslawaai. Beslispunten:
· Bijgaande Eindmelding vast te stellen.
· De directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht te machtigen voor het indienen van de melding bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (voor 1 januari 2009). B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


5. Bodemfunctieklassenkaart. Beslispunten:
1. De bodemfunctieklassenkaart voor het grondgebied van de gemeente Abcoude definitief vast te stellen.
2. Dit besluit conform Hoofdstuk 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken ter inzage leggen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 6 januari 2009. De secretaris, de burgemeester,


---