Gemeente Ubbergen


heer H.C.G. (Henk) Burgers
Persberichten

Gemeentelijke erepenning voor de heer H.C.G. (Henk) Burgers

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ubbergen op 5 januari 2009 is door burgemeester Wilbers een gemeentelijke erepenning in brons uitgereikt aan een inwoner die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt in de Ubbergse samenleving. Dit jaar is de heer Henk Burgers verrast met deze onderscheiding.

De heer Burgers kreeg de erepenning gemeente Ubbergen in brons en de bijbehorende oorkonde vanwege zijn belangeloze, arbeidsintensieve en zeer enthousiaste inzet voor de Ubbergse samenleving, gedurende vele jaren, bij:

* De vrijwillige brandweer Ubbergen, waar hij van 1 september 1972 tot 1 april 1997, dus precies 25 jaar, vrijwilliger is geweest. Tevens zette hij hier zijn hobby, fotograferen en filmen, in om de brandweer zodoende een uitgebreid naslagwerk na te laten.
* Zorgcentrum 't Höfke, waar hij vanaf 19 november 2001 vele werkzaamheden verricht. Zo serveert hij de bewoners iedere dinsdag de koffie en de warme maaltijd. Ieder jaar begin december zet hij alle kerstbomen op, hij is ieder jaar druk in de weer om samen met de bewoners de Höfke Vierdaagse te lopen en bovendien is hij bij iedere extra activiteit (wat maandelijks voorkomt) aanwezig om te helpen. Tevens is hij voorzitter van de Cliëntenraad van 't Höfke en staat hij 't Höfke te allen tijde met raad en daad bij. Verder is hij breed inzetbaar en hij is dan ook meerdere dagen per week op 't Höfke aanwezig. Daarnaast gebruikt hij zijn hobby, filmen en fotograferen, om het wel en wee van 't Höfke vast te leggen.
* De VVV Beek-Ubbergen, waar hij al 11 jaar ruim inzetbaar is, onder meer als medewerker aan de servicebalie.

Bovenstaande activiteiten en vooral zijn bijzondere inzet maken dat de heer Burgers een opvallend en bindend persoon was en is in de Ubbergse gemeenschap. Door het aanbieden van deze oorkonde en de erepenning gemeente Ubbergen in brons getuigt het gemeentebestuur dank en waardering voor zijn niet aflatende inzet.