C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 6 januari 2009

Ctac rondt overname van Belgische Core Consulting af

SAP / ERP-specialist Ctac heeft de eerder aangekondigde overname van 100% van de aandelen van Core Consulting afgerond. Door deze acquisitie versterkt Ctac in België haar leidende positie in de markt van SAP-specialisten.

Core Consulting biedt Ctac verdere schaalvergroting op zeer technisch terrein, waarbij Core Consulting bekend staat om haar technische know-how. Hierdoor kan Ctac ook een breder dienstenportfolio aanbieden. Daarbij versnelt Core Consulting de organische groei van Ctac in België door versneld een technisch operational center op te zetten. De gerenommeerde Belgische klanten van Core zijn een prima aanvulling op de huidige klantenbasis van Ctac, waarbij Core Consulting ook goed vertegenwoordigd is in Wallonië, waar Ctac een minder vooraanstaande positie heeft. Core Consulting zal worden samengevoegd met de bestaande activiteiten van Ctac België op het gebied van SAP beheer.

In 2007 heeft Core Consulting een winstgevende omzet van EUR 4,7 miljoen gerealiseerd. Op dit moment telt Core Consulting 22 consultants (FTE). Core Consulting wordt vanaf 1 januari 2009 geconsolideerd en zal naar verwachting in 2009 aan de winst per aandeel bijdragen.

De koopsom is gebaseerd op een earnout-regeling die afhankelijk is van het resultaat van Core Consulting over 2009 en 2010. Het laatste deel van de koopsom wordt daarom pas in het eerste kwartaal van 2011 betaald. De overnamesom wordt voor maximaal 13% in aandelen Ctac voldaan en voor het resterend deel in contanten. Afhankelijk van de uiteindelijk gerealiseerde resultaten bedraagt de totale koopprijs naar verwachting circa 3x de gemiddelde EBIT over 2008, 2009 en 2010.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en uit uiteenlopende branches. Per ultimo september 2008 had Ctac 440 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland en België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).

C/TAC