Persbericht

Honeywell area-imaging scanners lezen standaard codering farmaceutische verpakkingen Barcode-scanners bieden meer veiligheid voor klanten en het publiek

Eindhoven - 6 januari 2009 - Honeywell (NYSE: HON) meldt dat zijn volledige lijn area-imaging scanners voldoet aan de eisen van klanten uit de gezondheidszorg die zich voorbereiden op een toekomstig EU-initiatief. Dit initiatief schrijft voor dat alle farmaceutische verpakkingen binnen Europa voorzien moeten zijn van 2D barcodes. De regelgeving is gericht op het bieden van transparantie en volledige traceerbaarheid binnen de complexe Europese supply chain.

De European Association of Hospital Pharmacists (EAHP) en de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) hebben beiden aangedrongen op een regeling waarbij farmaceuten 2D barcodes op hun verpakkingen gebruiken. Na een uitgebreide studie uitgevoerd door de EFPIA zijn 2D barcodes geselecteerd als de meest geschikte technologie. Dit komt doordat het grote hoeveelheden informatie op een beperkte ruimte op kan slaan.

De wetgeving die voorbereid wordt, is ontwikkeld om de patiëntveiligheid te verbeteren. Dit wil het bereiken door het aantal illegale medicijnen in de Europese supply chain tegen te gaan. Statistieken van de EU die op 19 mei 2008 zijn vrijgegeven, bevestigen dat in 2007 4.1 miljoen medische artikelen tegengehouden werden aan de Europese grenzen. Dit is een stijging van 51 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ziekenhuizen en verplegend personeel kunnen zelf ook actie ondernemen om de patiëntveiligheid te verbeteren. Dit kan door processen in te voeren die bekend staan als de vijf checks voor patiëntveiligheid. Dit zijn: de juiste patiënt, het juiste medicijn, de juiste tijd, de juiste dosis en de juiste manier van toedienen. Het gebruik van barcodes in de gezondheidszorg kan de patiëntveiligheid enorm verbeteren. Een medisch centrum in de VS meldde 86 procent minder medicatiefouten over een periode van negen jaar, sinds de invoering van barcoding.

"We bieden een complete lijn aan area-imaging barcode scanners, waaronder scanners voor de supply chain die voldoen aan industriële standaarden. We bieden ook een behuizing die bestand is tegen disinfecterende middelen voor aan het bed in ziekenhuizen en scanners met een hoge verwerkingssnelheid voor in apotheken. Door te voldoen aan de vereisten van de verwachte verpakkingscode-update wil Honeywell een veilige en beveiligde Europese supply chain van medicijnen bewerkstelligen. Zo willen wij onze klanten de benodigde oplossingen bieden", zegt Philippe Buidin, EMEA Marketing Leader bij Honeywell Scanning & Mobility.

Kijk voor meer informatie over Honeywell Scanning & Mobility op www.honeywell.com/aidc of bel +31 (0)40 - 290 1600

EFPIA Position Paper: Identification and Coding of Pharmaceutical Products in Europe, november 2006 Europese Commissie Taxation and Customs Union, rapport over Community Customs Activities on Counterfeit and Piracy - resultaten aan de Europese grenzen - 2007, 19 mei 2008: http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/customs/customs_controls/counterfeit_piracy/statistics2007.pdf Strategieën om medicatiefouten te verminderen: Hoe de FDA werkt aan het verbeteren van de medicatieveiligheid en wat u kunt doen om te helpen door Michelle Meadows, FDA Consumeneten Magazine mei-juni 2003

(398 woorden)