Ingezonden persbericht




Persbericht 01/09 7 januari 2009

Offshore Ship Designers versterkt onafhankelijke strategie

Offshore Ship Designers (OSD) uit IJmuiden wil als groep een eenduidige identiteit uitstralen en de onderlinge samenwerking verder integreren. De design teams in IJmuiden, Montrose, Escrick, Bideford en Shanghai zullen vanaf begin dit jaar allemaal opereren onder de naam OSD.

Directeur Michiel Wijsmuller; "We veranderen niet alleen merknamen, we maken van een groep die bestond uit losse onderdelen een sterk bedrijf. WorldWise Marine en IMT vormen nu een geïntegreerd design bedrijf met goede expertise, maar vooral een sterke onafhankelijke partij in de markt. Met name in de offshore branche zijn er bijna geen onafhankelijke design bureaus meer te vinden. De meesten zijn verbonden aan producenten van motoren of materiaal. OSD heeft de kennis, capaciteit en ideeën om innovatieve projecten op een hoger plan te brengen. Omdat OSD volledig onafhankelijk is, worden ontwerpen gebaseerd op het beste materiaal wat nodig is voor de klus en niet op de belangen van bedrijven die hun materiaal willen verkopen."

De OSD vestiging in IJmuiden heette voorheen WorldWise Marine Engineering BV. In de nieuwe situatie heet het kantoor OSD (Holland). Vanuit IJmuiden zal het ontwerp van haven-, en offshore-sleepboten worden geleid. Montrose en Escrick zijn de voormalige IMT Marine Consultants teams, nu OSD-IMT genaamd. OSD-IMT is verantwoordelijk voor het ontwerp van offshore service schepen. Het nieuwe kantoor in Bideford is vooral gespecialiseerd in het ontwerpen van vracht-, patrouille-, en baggerschepen en mega jachten. OSD Shanghai behoudt haar naam. De vestiging in Shanghai houdt zich bezig met detail ontwerpen en constructie tekeningen zowel voor basisontwerpen van OSD zelf, als voor ontwerpen van externe cliënten.

Wijsmuller; "De strategie van OSD heeft drie peilers. Intern gaan we zaken zoals software beter afstemmen en meer gebruikmaken van elkaars expertise en mankracht. Zo vormen de afzonderlijke kantoren een geïntegreerd team dat een project kan uitvoeren van concept naar detail ontwerp tot en met nieuwbouw begeleiding. Extern zullen we blijven voortbouwen op onze expertise in het ontwerpen van degelijke en praktische offshore support schepen en sleepboten. Daarnaast bieden we innovatieve oplossingen voor markten waar behoefte is aan onze milieuvriendelijke en technologische inzichten. Ons bedrijf onderscheidt zich door knowhow en het belang wat we hechten aan duurzame technologie enerzijds, en onze onafhankelijkheid anderzijds."

Wijsmuller zegt dat het merk IMT niet verloren gaat. IMT blijft als deel van de naam OSD-IMT en zal nog steeds gebruikt worden als naam voor een ontwerplijn van offshore service schepen. "Er varen momenteel zo'n veertig schepen rond met de naam IMT plus typenummer op de romp, en er zijn ook nog eens dertig nieuwe IMT ontwerpen in aanbouw op vijf verschillende werven in Spanje, Singapore, Indonesië en China."

Offshore Ship Designers is een wereld wijd opererende scheepsbouwkundig ontwerp bureau dat zich vooral richt op de Olie & Gas industrie buitengaats. Zij beschikt over een pool van hoogopgeleide ervaren medewerkers ten behoeve van haalbaarheid studies en concept en gedetailleerd ontwerp van alle typen sleepboten en offshore schepen. OSD is gevestigd in IJmuiden en heeft verder kantoren in Montrose en Bideford (Schotland), Escrick (Engeland) en Shanghai (China).

Ga voor foto's naar
http://picasaweb.google.com/Merlinclients/OffshoreShipDesigners



Ingezonden persbericht