Gemeente Heerde

GEMEENTE HEERDE
B W W W Akkoord Bespreken Datum:

OPENBAAR

BESLUITENLIJST

van de vergadering van het college op 6 januari 2009

Aanwezig: burgemeester W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, wethouders A. Westerkamp, J.C. Lieske en W. van Ommen en algemeen directeur/gemeentesecretaris F. Dijkstra. Nr Onderwerp Advies Besluit

Afdeling
Bedrijfsvoering


1 Openbare besluitenlijst Vaststellen. · Punt 7 d.d. 23 december 2008. Advies onder 1 wijzigen in: Overgaan tot verkoop van het perceel Zwarteweg 2-4 te Heerde, enz.
· Overigens conform advies.
2 Raad en commissies
Verslagen en aandachts- 1. Kennisnemen van de conceptverslagen Conform advies. puntenlijsten commissie- van de commissievergaderingen Ruimte vergaderingen (raad en Samenleving en waar nodig actie 19 januari 2009). ondernemen. 2. Idem aandachtspuntenlijst commissie Samenleving.
3 Bezwaarschrift
Bezwaar van de heer 1. Het bezwaar, conform het advies van Conform advies. A. Gosselink, Acacialaan 7 de commissie voor de bezwaarschriften, te Heerde, tegen de aan de ontvankelijk en ongegrond verklaren. heer M. Eikelboom verleende 2. Het besluit van 3 juli 2008, met over- bouwvergunning voor het name van de motivering in dit advies gedeeltelijk vergroten van gegeven, in stand laten. de woning aan de Acacia-
laan 9 te Heerde.

Afdeling Samenleving


4 Felua-groep
Jaarrekening 2007 en De gemeenteraad via de commissie Ter kennisgeving naar de raad begroting 2009 Felua- Samenleving voorstellen de jaarrekening via Ingekomen stukken. groep. 2007 van de Gemeenschappelijke Regeling Felua-groep voor kennisgeving aan te nemen en ten aanzien van de begroting 2009 zijn zienswijze kenbaar te maken.

Blad 1




Nr Onderwerp Advies Besluit


5 Onderwijsachterstandenbeleid
Onderwijsachterstandenbeleid: 1. Instemmen met het beschikbaar stellen Conform advies.
· invoering programma van een bedrag van 45.878,-- ten Piramide; behoeve van de invoering van het
· inhoudelijke ondersteuning. programma Piramide en de (daaruit voortvloeiende) professionalisering van de leidsters/tutors. Dit bedrag dekken uit het ontvangen rijksbudget Onderwijsachterstanden- beleid (post 43.480.050). 2. Instemmen met het beschikbaar stellen van een bedrag van 23.800,-- ten behoeve van de (inhoudelijke) onder- steuning van de werkgroep OAB bij het uitvoeren van haar taken door Magriet Pothast van de IJsselgroep. Dit bedrag dekken uit het ontvangen rijksbudget Onderwijsachterstanden- beleid (post 43.480.050).

Afdeling Ruimte


6 Huurovereenkomst
Huurovereenkomst met 1. Met Defensie een huurovereenkomst Conform advies. Defensie. aangaan met betrekking tot diverse percelen, groot circa 120 hectare, plaatselijk bekend Nieuwe Zuidweg te Heerde, kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie A, nrs. 1607 (ged.), 1608, 1610, 1612, 2670, 2974 (ged.) en 2975 (ged.). 2. De huur laten plaatsvinden onder de in de concepthuurovereenkomst opgenomen voorwaarden.
7 Bestemmingsplan Wapenveld-Dorp
Bestemmingsplan Wapenveld- 1. Instemmen met bestemmingsplan Conform advies. Dorp, 1e wijziging ex artikel 11 Wapenveld-Dorp, 1e wijziging ex WRO (Flessenbergerweg 53). artikel 11 WRO (Flessenbergerweg 53) als ontwerpbestemmingsplan. 2. Instemmen met het ontwerpbesluit. 3. Ontwerpbesluit, ontwerpbestemmings- plan en bijbehorende stukken ter inzage leggen op grond van artikel 33 Algemene procedurebepalingen. 4. Aanvrager hiervan schriftelijk op de hoogte stellen conform conceptbrief.

Rondvraag


1 Bezoek aan Gedeputeerde Bezoek aan GS op 13 januari a.s. Staten. besproken.


2 GGD IJsselland. Wethouder Westerkamp is AB-lid van de GGD IJsselland. Wethouder Lieske is plaats- vervanger.

Blad 2






---- --