Broeders van Liefde geven Regas B.V. groen licht


WOERDEN, 20090106 -- Het bestuur van de Broeders van Liefde heeft in december 2008 besloten de programmatuur van het Nederlandse softwarebedrijf Regas B.V. uit Woerden bij alle 14 binnen de organisatie aangesloten psychiatrische centra te implementeren. De Belgische GGZ organisatie heeft na een succesvolle piloot van anderhalf jaar groen licht gegeven.

Na een zoektocht langs de diverse softwarehuizen is de keuze op Regas gevallen. De flexibele en multidisciplinaire inrichtingsmogelijkheden, schaalbaarheid en de connectiemogelijkheden naar en met andere programmatuur gaven hierin de doorslag. Daarnaast heeft de firma Regas B.V. bewezen een daadwerkelijk dienstverlenende organisatie te zijn met een product dat een goede prijs-prestatieverhouding kent. De software heeft een generiek karakter en is bruikbaar voor de verschillende disciplines binnen de zorgsector.

Eerst wordt de implementatie in de pilootorganisaties te Grimbergen en Tienen vervolledigd, en de overige 12 centra zullen alle medio 2010 met de software actief zijn. Bij de psychiatrische centra van de Broeders van Liefde werken ca. 5600 medewerkers. In totaal bieden de centra ongeveer 5000 bedden en 926 plaatsen beschut wonen.