Ingezonden persbericht


Persbericht

Doorgeefboek voor geluksmomentjes

Amsterdam - Hoe bezorg je Nederland een gelukkig Nieuwjaar? Geef landgenoten een boek cadeau waarin staat hoe ze gelukkig kunnen worden! Het boek 'Wat een geluk' bezorgt lezers een aantal geluksmomentjes en wijst de weg naar een leuk leven. Morgen worden stapels boeken gratis te vondeling gelegd in o.a. treinen, grand cafés en bij pompstations. Vinders krijgen de tip om het na lezing aan anderen door te geven. Want geluk verbubbelt zich als je het deelt.

De afgelopen week wonnen loterijdeelnemers in Den Haag miljoenenprijzen bij de Postcode Loterij. In 'Wat een geluk' vertellen winnaars van voorgaande jaren hoe ze hun geld hebben uitgegeven en of het grote geld ook geluk bracht. Auteur Jan Vriend sprak onder anderen met de vrouw die na haar prijs twee gebakjes per dag ging eten omdat ze het eindelijk kon betalen (en veertig kilo aankwam). En met de vader die achttien jaar na zijn scheiding opeens zijn kinderen weer op de stoep zag staan nadat de televisie hem als verse miljonair in beeld bracht. Ook portretteerde hij een winnaar die zijn moeder in Mauritius liet delen in zijn geluk door voor haar een huis te laten bouwen. Aan de hand van de verhalen leert de lezer hoe je geluk hebben kunt omzetten in gelukkig zijn. Het boek bevat verrassende geluksvergelijkingen en biedt praktische tips om ook zonder miljoenenprijs gelukkig te worden.

Die adviezen wil de Postcode Loterij met zo veel mogelijk lezers delen. Daarom worden er morgen stapels exemplaren van het boek gratis verspreid in treinen, bussen en metro's. Ook komen ze bij pompstations te liggen. Een tekst op de omslag van de 'doorgeefboeken' vermeldt dat de vinder een geluksvogel is en dat geluk in een klein boekje kan liggen. "Gelukkig heb je dat nu in handen. Want dit boek wijst je de weg naar een leuker leven en vertelt je hoe je verworven geluk kunt vasthouden". Het is de bedoeling dat de vinder het boek na lezing doorgeeft aan een ander die hij geluk gunt. "Want geluk verdubbelt zich als je het deelt", leerde de auteur van de winnaars. Voor zijn interviews werd Jan Vriend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten onderscheiden met de Zilveren Cicerolat.

Geluk voor de samenleving
Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers in 2008 aan de Postcode Loterij wordt er een recordbedrag van 244 miljoen euro verdeeld over meer dan 57 goededoelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer de Clinton Foundation, Artsen zonder Grenzen, Natuurmonumenten, Oxfam Novib, Unicef en Stichting DOEN.


---



Ingezonden persbericht