Ingezonden persbericht


|                                                                                    
|Persbericht                                                                         
|STW stelt circa 19 miljoen euro beschikbaar voor het ontwikkelen van nieuwe technologie                                                                         
Met het beschikbaar stellen van circa 19 miljoen euro voor nieuwe programma's gaat Technologiestichting STW onderzoek stimuleren dat vernieuwende kennis tot toepassing moet brengen en zo een bijdrage levert aan innovatie. Tot 2 maart kunnen onderzoekers voorstellen voor programma-ontwerpen (pre-proposals) indienen. Na een strenge selectie zullen naar verwachting 3 à 5 voorstellen worden gehonoreerd, die tot volwaardige programma's kunnen worden uitgewerkt. In 2010 volgt dan een oproep voor het indienen van projecten binnen deze programma's.

Technologiestichting STW financiert toepassingsgericht technisch-wetenschap-pelijk onderzoek. Elk jaar stelt STW een apart budget beschikbaar voor STW-Perspectief. Karakteristieken van STW-Perspectief zijn het ontwikkelen van nieuwe technologie via een multidisciplinaire aanpak, samenwerking met dan wel medefinanciering door private partijen en specifieke activiteiten gericht op valorisatie en ondernemerschap. Het resultaat moet zijn dat STW-Perspectief bijdraagt aan het oplossen van knelpunten in de innovatie.

Tot 2 maart kunnen onderzoekers ontwerpen voor programma's indienen. Na een strenge selectie zullen naar verwachting 3 à 5 ontwerpen worden gehonoreerd die dan voor het jaar 2010 tot programma's kunnen worden uitgewerkt. Elk onderwerp is mogelijk, zolang er maar duidelijk sprake is van het ontwikkelen van nieuwe technologie. Ook moet het voorgestelde programma door zijn samenhang een wezenlijke meerwaarde hebben ten opzichte van een verzameling losse projecten. Een belangrijke toelatingsvoorwaarde is dat tenminste drie publieke kennis-instellingen die voor financiering door de STW in aanmerking komen, samen indienen met minstens twee geïnteresseerde bedrijven. Ook moeten er voldoende onderzoekers en potentiële gebruikers in Nederland voor het programma zijn. De financiële omvang van het programma moet tussen de 2 en 7,5 miljoen euro liggen, inclusief een verplichte bijdrage van gebruikers van in totaal minimaal 25%.

De oproep voor de programma-ontwerpen staat op http://www.stw.nl/Programmas/Perspectief.htm Meer informatie bij dr. Cor de Boer, e-mail c.deboer@stw.nl, telefoon 030 - 6001 277.

-----------------------
Het STW-geld is afkomstig van de ministeries van OCW (begroting NWO) en EZ.

ABN-AMRO bank
55 57 54 855

telefoon
+31 (0)30 6001 211
telefax
+31 (0)30 6014 408

internet
www.stw.nl

postadres

Postbus 3021

3502 GA Utrecht
The Netherlands

bezoekadres
Van Vollenhovenlaan 661
3527 JP Utrecht