Politie Hollands Midden

Persberichten 06/01 middag

Regio, 06-01-2009

Noordwijkerhout Doorgereden na aanrijding Een 27 jarige man uit Noordwijkerhout is dinsdag 6 januari rond 12.45 uur door de politie aangehouden omdat hij op de Schulpweg een lichte aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed zonder dat hij zijn identiteit bekend maakte. Een 27 jarige automobiliste en plaatsgenote stond daar stil om af te slaan. Zij moest stil houden voor naderend verkeer. Op het moment dat zij optrok werd zij net nog even aangetikt door de bestelauto die op haar baan reed. Dankzij de beschrijving van de auto wist de politie al snel het adres te achterhalen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Lisse Politie zoekt aangereden fietser De politie is op zoek naar een ongeveer 20 tot 25 jarige man die maandag 5 januari rond 17.20 uur op de kruising Poellaan met de Ruishoornlaan werd aangereden door een 49 jarige automobiliste uit Lisse. De vrouw had de man die over het fietspad reed, niet gezien. Geschrokken probeerde zij in gesprek met hem te komen. Dit lukte niet omdat de man onmiddellijk in woede ontstak en deze woede in woorden maar ook daden liet blijken. Naast beledigingen gooide hij zijn fiets op de motorkap van de auto, met lakschade als gevolg. De man pakte daarna zijn fiets en vertrok in de richting van de Poelpolder. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de man. Getuigen die informatie hebben over dit incident wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Lisse via 0900-8844.

Leiden Man met scootmobiel door ijs Een 80 jarige man uit Leiden is dinsdag 6 januari rond 11.30 uur met zijn scootmobiel door het ijs gegaan van een sloot aan de Churchilllaan. De man reed daarvoor over het fietspad, werd afgeleid door een lichte aanrijding tussen drie autos op de weg en reed pardoes de naast de weg liggende met ijs bedekte sloot in. Met voertuig en al ging hij door het ijs. Twee medewerkers van parkeerbeheer die het zagen gebeuren, sprongen in het wak en haalden de man uit zijn scootmobiel. Met een hoofdwond is de Leidenaar overgebracht naar het LUMC. De mannen van parkeerbeheer werden door de ambulancedienst naar hun werk gebracht voor een warme douche.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets De politie heeft dinsdag 6 januari rond 13.50 uur op de Botermarkt een gestolen fiets ontdekt. De fiets was in het bezit van een 30 jarige vrouw uit Leiden die vertelde de fiets op Marktplaats te hebben gekocht. De politie heeft de fiets in beslag genomen en de vrouw aangehouden. Na haar verhoor is zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal ter zake heling tegen haar op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Fietsster breekt been bij aanrijding met auto Een 57 jarige fietsster uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft dinsdag 6 januari rond 09.35 uur een gebroken been opgelopen bij een aanrijding die zij had met een 34 jarige automobilist en plaatsgenoot. Deze verleende aan de vrouw geen voorrang op de kruising Zwanendaal met de Zuidplaslaan. De vrouw is met haar verwonding overgebracht naar het Hazenziekenhuis in Rotterdam.