Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 6 januari 2009

LockIT: nieuwe lijn van accessoires voor de beveiliging van RJ45 netwerkverbindingen

Siemon, leverancier van netwerkbekabeling, heeft een nieuwe serie accessoires voor RJ45 netwerken op de markt gebracht. De serie bestaat uit een outletslot en een patchkabel, die in de outlet vergrendeld wordt. Het systeem beveiligt het netwerk tegen ongeautoriseerde toegang of gerommel met outlets, die niet in gebruik zijn, maar ook tegen het ongeoorloofd verwijderen van patchkabels. LockIT outletsloten en patchkabels vereisen geen speciale voorzieningen en kunnen gebruikt worden voor de beveiliging van vrijwel alle RJ45 netwerkinfrastructuur. Het LockIT-systeem is ontworpen om een additionele, fysieke beveiliging te bieden zonder extra complexiteit of ruimtebeslag.

Het LockIT outletslot kan veilig in elke standaard RJ45 poort geklikt worden, waardoor het inpluggen van kabels of andere voorwerpen onmogelijk wordt. Het slot kan alleen met een speciaal daarvoor ontworpen sleuteltje geopend worden. Omdat het slot precies in de outlet past, ontstaat er geen hinder bij het werken aan naastgelegen outlets; zelfs niet in high-density omgevingen met een hoge kabeldichtheid. Omdat de sloten felgekleurd zijn, is in één oogopslag zichtbaar welke outlets afgesloten zijn. De nieuwe beveiligingsaccessoires zijn beschikbaar voor alle systeem- en bekabelingscategorieën, waardoor ze in principe voor alle actieve poorten, patchomgevingen en werkplekverbindingen gebruikt kunnen worden.

"Het grootste voordeel van de accessoires is natuurlijk de goedkope en gemakkelijke manier om ongeoorloofde toegang tot het netwerk via ongebruikte en onbeveiligde outlets te voorkomen", zegt Martin Verweij, account manager Benelux bij Siemon. "Omdat het systeem ook als een soort van label voor afgesloten verbindingen fungeert, is het eveneens een uitstekende bescherming tegen verkeerde verbindingen, die per ongeluk gemaakt worden. Wij hebben gemerkt, dat er veel belangstelling is voor een dergelijke oplossing, met name in openbare ruimtes als vergaderaccommodaties, vliegvelden en scholen. Dit simpele, maar effectieve product is dus geschikt voor bedrijfstakken als personenvervoer, banken, winkels, horeca en onderwijs en voor bedrijfskritische toepassingen in bijvoorbeeld datacenters."

LockIT patchkabels vergrendelen automatisch als ze ingeplugd worden en kunnen ook alleen veilig met een speciale sleutel verwijderd worden. De LockIT outletsloten en de patchkabels maken overigens gebruik van dezelfde sleutels, die als onderdeel van het systeem geleverd worden.

Net zoals het outletslot zijn de LockIT patchcords compatibel met RJ45 interfaces en kunnen ze gebruikt worden voor actieve apparatuur, in patchkasten of op de werkplek. De LockIT patchkabel heeft een eenvoudig vergrendelingsmechanisme, dat geen belemmering vormt voor de toegang tot naastgelegen outlets, zelfs niet in high-density omgevingen. Het slot is in de smalle connector geïntegreerd, waardoor ook in zeer dichtbekabelde omgevingen vele patchkabels naast elkaar ingeplugd kunnen worden.

De LockIT patchkabels zijn beschikbaar in 10 Gb/s categorie 6A F/UTP (screened), UTP en categorie 6 UTP versies.


---