Ingezonden persbericht


Utrecht, 6 januari 2009

Van de auteurs van de bestseller Eten tegen kanker

Eet gezond, leef gezond

De invloed van voeding en dagelijkse leefstijl op onze gezondheid

'Eet gezond, leef gezond' is hét thema van deze eeuw. Kranten, tijdschriften en internet staan dagelijks vol met nieuws over voeding en de wereldbevolking, industriële vernieuwingen zoals het gebruik van biobrandstoffen en de consequenties daarvan voor de wereldwijde voedselvoorziening. Ook de Wereldbank bemoeit zich hiermee. De wetenschappers Richard Béliveau en Denis Gingras tonen in dit boek op vernieuwende wijze aan hoe eet- en leefgewoonten een bepalende invloed hebben op de kwaliteit van ons leven.

Ontdekkingstocht door de geschiedenis

Wie dagelijks voldoende groente en fruit eet en een halfuurtje aan lichaamsbeweging doet, loopt aanzienlijk minder risico op dementie, depressie, kanker, obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Deze chronische aandoeningen die onze moderne westerse samenleving teisteren hebben niet zozeer te maken met erfelijkheid of ouder worden, maar veel meer met slechte leefgewoonten. Béliveau en Gingras nemen de lezer mee op ontdekkingstocht door de geschiedenis en de eetgewoonten van de mens en onze voorouders, de mensapen. Een tocht die inzicht geeft in hoe onze eet- en leefpatronen in de loop der eeuwen jammerlijk zijn ontspoord. Door terug te keren naar voedingsmiddelen die passen bij het natuurlijk functioneren van ons lichaam, bieden we onszelf de kans op een langer en gelukkiger (want gezonder) leven.

Eet gezond, leef gezond

Richard Béliveau en Denis Gingras

¤ 24,95

Paperback, 224 pagina's

ISBN: 978 90 215 4038 2

Verschijningsdatum: 26 februari 2009

Over de auteurs

Dr. Richard Béliveau is een vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek en hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de Universiteit van Québec in Montréal.

Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in oncologie en verbonden aan het Laboratorium voor Moleculaire Geneeskunde en Hemato-oncologie van het Sainte-Justine-ziekenhuis in Montréal.

Richard Béliveau en Denis Gingras zijn de auteurs van de succesvolle boeken Eten tegen kanker en het Eten tegen kanker kookboek. Van beide titels werden meer dan 20 vertalingen uitgebracht en wereldwijd ruim 1 miljoen exemplaren verkocht.

Noot voor de redactie (