Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CO.NL Grandfather Periode ­ nog maar 8 dagen!

Amsterdam 6 januari 2009 ­ De CO.NL Sunrise, die op 18 november is opgestart met een Grandfather periode, is met enthousiasme ontvangen! En de Operator wil nu alle houders van een .NL domein er graag nog eens aan helpen herinneren dat ze nog maar 8 dagen voorrang hebben bij de registratie van hun overeenkomstige .co.nl domein.

De Grandfather periode is speciaal georganiseerd om de houders van één of meer .nl domein(en) de mogelijkheid te geven om het overeenkomstige domein met de .co.nl uitgang veilig te stellen. Met andere woorden, de houder van www.voorbeeld.nl is de enige die tijdens deze periode www.voorbeeld.co.nl kan registreren. Dit recht op voorrang moet de stabiliteit van de Nederlandse namespace helpen te bewaken.

De Grandfather periode eindigt volgende week, op donderdag 15 januari 2009 om 11:00 's ochtends. Om niets aan het toeval over te laten, zal met het administratief contact van ieder domein persoonlijk contact worden opgenomen. Er zal dan worden gevalideerd dat de houder van het .nl domein inderdaad wil profiteren van de Grandfather periode en het overeenkomstige .co.nl domein wil vastleggen.

Hierop volgt een periode van 26 dagen waarin geen aanvragen kunnen worden ingediend. De Sunrise zal vervolgens starten op dinsdag 10 februari 2009 om 11:00 's ochtends en zal precies 16 dagen later eindigen op 26 februari. Gedurende deze fase hebben de houders van een merkrecht als enige de mogelijkheid om hun merken vast te leggen als .co.nl domeinen, voordat de registratie mogelijk wordt voor het grote publiek.

De Landrush periode is open voor een ieder die geinteresseerd is in een eigen .co.nl domein, zonder verdere voorrangs vereisten. De Landrush staat klanten toe om hun gewenste .co.nl namen nog voor de algemene opening vast te leggen. Dit is natuurlijk ook een fatanstische gelegenheid om generieke domeinen vast te leggen, voordat anderen dat doen. De Landrush start op dinsdag 17 maart om 15:00 en eindigt op Dinsdag 31 maart om hetzelfde tijdstip.

En afsluitend; de Go Live periode zal openen op woensdag 15 april 2009 om 15:00. Vanaf dat moment kan iedereen zijn of haar .co.nl domein aanvragen zonder enige beperkende eisen of voorrangsrechten. Alle aanvragen zullen worden geaccepteerd op basis van 'wie het eerst komt, het eerste maalt'.

Wanneer u de houder van een .NL domeinnaam bent en u wenst ook het overeenkomstige .co.nl domein te registeren, mis deze kans dan niet en stel uw .CO.NL veilig, vraag hem nu aan!

Meer informatie over CO.NL vindt u op de officiele website: www.domain.co.nl.

Over de operator

De CO.NL Operator is opgericht in 2007 om de uitgifte van third level domeinen onder .co.nl te verzorgen en om alle geregistreerde .co.nl domeinnamen te beheren. De organisatie opereert onder de nationale Nederlandse TLD die wordt beheerd door de SIDN maar heeft geen verdere relatie met deze stichting. De Operator wordt rechtstreeks vanuit Amsterdam aangestuurd met de technische back-end van EuroDNS S.A., een wereldwijde registrar van domeinnamen.

Contact:

Sander Scholten

General Manager

CO.NL Operator

Email : sscholten@domain.co.nl