Hans Zwarts toezichthouder bij Woonbron

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt de heer Hans Zwarts als externe toezichthouder aan bij woningbouwcorporatie Woonbron.

Eerder heeft Woonbron een aanwijzing van de minister gekregen om voor 1 maart 2009 een plan op te stellen voor de verdere afbouw, exploitatie, financiering en verkoop van de SS Rotterdam en de financiering van Woonbron voor de komende vier jaren, inclusief de financiering van het project SS Rotterdam.

De heer Zwarts zal - door gebruikmaking van zijn instemmingsrecht - erop toe gaan zien dat het project de SS Rotterdam goed afgehandeld wordt. Zijn instemming is verder vereist bij nieuwe investeringsprojecten van Woonbron die nog niet bekend waren bij het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting.

De toezichthouder zal maandelijks aan de minister voor WWI rapporteren. Dit geldt voor de periode tot 1 juli 2009.

De heer Zwarts (1940) is voormalig President-directeur van Randstad Holding en voormalig voorzitter van de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Van 1984 tot 1997 bekleedde de heer Zwarts diverse functies bij de ING. Als lid van het Bestuur ING Nederland was hij verantwoordelijk voor ING Bank Nederland, ING Lease en RVS alsmede zo'n 80 Nederlandse corporate relaties.

Noot voor redacties (