Trots op Nederland

Nieuws

Gazaconflict

TrotsopNederland ondersteunt alle oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en het ontzien van de burgerbevolking door de strijdende partijen.

TrotsopNederland is wel van mening dat Hamas als verantwoordelijk bestuurder van de Gazastrook een absoluut verkeerde beslissing heeft genomen om het staakt-het-vuren met Israël niet te verlengen.

Met het laten voortduren van de raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied heeft de Hamas-leiding niet alleen de eigen inwoners een slechte dienst bewezen, maar ook de huidige Israëlische tegenaanvallen uitgelokt en het eigen terroristische imago versterkt. Dit maakt de Hamas-leiding verantwoordelijk voor de vele burgerslachtoffers.

Het feit dat in het handvest van 1988 door de
religieus-fundamentalistische Hamas-leiding de vernietiging van de staat Israël nog steeds als hoogste doel is vastgelegd mag in de beoordeling van dit conflict niet buiten beeld gelaten worden.

TrotsopNederland hoopt dat in dit conflict de regering van Israël de grootsheid kan opbrengen om de strijd snel te beëindigen teneinde hulpverlening toe te kunnen laten en de burgers in de getroffen gebieden de gelegenheid te bieden hun leven weer op te pakken.

Het internationale recht op zelfverdediging en veilige grenzen kan en mag Israël niet ontzegd worden, maar het is uiteindelijk aan de inwoners van Gaza zelf om een oordeel over het handelen van hun eigen bestuurders te vellen.