Opsporingsbericht : Parket Mechelen geeft nieuwe robottekening vrij in verband met de roofmoord op Jozef Lambrechts uit Berlaar.

06/01/2009 17:39

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Mechelen - om volgende oproep tot getuigen te verspreiden :

Roofmoord op Jozef Lambrechts in Berlaar (15.06.2007)

De politie en het parket van Mechelen zijn op zoek naar de identiteit van de man die in juni 2007 Jozef Lambrechts uit Berlaar heeft overvallen. Het slachtoffer, in zijn omgeving gekend als "Vic", werd toen zeer zwaar aangepakt. Hij bezweek kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het was op vrijdag 15 juni 2007, rond half 2 in de namiddag, dat de bejaarde man in zijn woning aan de Smidstraat het slachtoffer werd van een roofmoord. Vermoedelijk kon de dader ongehinderd langs achter de woning binnen gaan, maar werd hij door Vic op heterdaad betrapt. De inbreker was op zoek naar geld en deinsde er niet voor terug geweld te gebruiken. Vic kreeg verscheidene messteken in het lichaam maar kon de dief nog achterna rennen tot in de voortuin.

Twee getuigen zagen de dader de straat overlopen. Hij ging er vandoor op een damesfiets in de richting van Berlaar centrum. Even later werd de man nog verschillende keren opgemerkt. Een getuige zag hem langs de Hemelshoek en de Welvaartstraat het dorp uitrijden. Hij werd voor het laatst gezien ter hoogte van de Huttestraat en de Sander de Vosstraat. Hij reed toen in de richting van Koningshooikt.

(2 robotfoto's)

Diverse getuigen beschrijven de dader op verschillende wijze : hierdoor zijn twee robottekeningen gemaakt van de dader :

Het betreft een man van vreemde origine, 25 à 30 jaar oud, met een getaande huidskleur. Hij is stevig gebouwd maar gaf toch een energieke indruk. Getuigen schatten hem tussen 1m70 en 1m80 groot. Hij heeft zwart krullend haar, aan de zijkanten en achteraan zijn zijn haren opgeschoren. Enkele getuigen spreken van zichtbare vlekken of littekens rechts in het gelaat van de man.

Opvallend is verder ook dat hij zich verplaatst met een damesfiets. Hij fietste onhandig en met zijn voeten schuin op de pedalen, alsof de fiets voor hem te klein was.

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel