Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 6 januari 2009

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Continering project Intercom van de Stichting Inburgering en MJ Integratie
1. De raad voorstellen het project Intercom met een drietal jaren te continueren en de subsidie van 10.000 die begroot is aan te vullen tot een maximum van 50.000 per jaar. 2. De raad voorstellen hiervoor de reserve `In- en doorstroombanen' deels opnieuw te bestemmen, zodat 120.000 bestemmingsreserve ontstaat voor het project Intercom 2009-2011.
3. Opdracht geven een uitvoeringsovereenkomst op te stellen met als uitgangspunten: versterking van de deelnemers en ruimte creëren voor deze groep binnen het aanbod van maatschappelijke organisaties op de groep allochtone vrouwen. 4. De stichting op de hoogte stellen van de subsidieverlening middels bijgevoegde (concept) brief. 2 Ontwikkeling plangebied Tjariet, Spijk JB
- De gemeenteraad verzoeken een krediet van 1.610.665 beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van bedrijventerrein Tjariet te Spijk.

- Aan de raad voorstellen op grond van artikel 2 juncto artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten een voorkeursrecht te vestigen op gronden nabij het Tjariet en omgeving te Spijk.
- Vervallen verklaren van het voorkeursrecht ex. artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten.
3 Verkoop perceel grond begraafplaats Holwierde JB Perceel grond nabij de begraafplaats Holwierde verkopen aan de Algemene begraafplaats Holwierde.

Besluitenlijst 16 december 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Beslissing op bezwaar windturbines Kloosterlaan 17 in Farmsum. RvdM 1. Het bezwaar van bezwaarde L.K.C. Wolthuis en LoWiRo B.V. ongegrond verklaren.
2. Geen proceskosten vergoeden.


---- --