Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#68 Kerstbomenactie Oud-West

11 december 2008

Oud-West geeft pieken voor oude kerstbomen

Na de feestdagen zijn de meeste kerstboom weer rijp voor het groenafval. Daarom organiseert het stadsdeel op 7 januari 2009 de actie `Een piek voor een kerstboom'. Kinderen kunnen een zakcentje verdienen en meteen het Wereld Natuurfonds een handje helpen.

Op woensdag 7 januari kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren bij het oude tramgebouw, rechts naast het stadsdeelkantoor. Dit kan tussen 12:00 en 16:00 uur. Kinderen krijgen een piek voor iedere kerstboom. Die piek kunnen ze inleveren bij de balie in het stadsdeelkantoor.

Een goeie deal

De piek levert 50 cent op voor de brenger én het Wereld Natuur Fonds. Wie de pieken spaart, krijgt iets extra's, want voor drie pieken geven we niet EUR 1,50, maar twee euro. Het stadsdeel zorgt ervoor dat de kerstbomen gerecycled worden. Een goeie deal!

Doel van de actie

Portefeuillehouder Werner Toonk is enthousiast: "In het dorp waar ik vandaan kom, hielden we grote kerstboomverbrandingen. Heel mooi, maar ook heel slecht voor het milieu. Wij laten de kerstbomen versnipperen, zodat er bijvoorbeeld biobrandstof van kan worden gemaakt. Graag roep ik iedereen op om op woensdag 7 januari de kerstboom op de stoep voor uw deur te leggen, zodat de kinderen ze in kunnen zamelen.'

Inlichtingen:
Mirjam van Kerkwijk, jr. communicatieadviseur
T (020) 252 3610 / 06 41 22 30 46
e-mail:m.vankerkwijk@oudwest.amsterdam.nl