Gemeente Putten

Nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 7 januari 2009: Thema: Putten ... altijd wat te doen!

Het gemeentebestuur van Putten nodigt iedereen (van jong tot oud) van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 7 januari 2009 vanaf 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis. De nieuwjaarsbijeenkomst is voor de inwoners van Putten dé gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. De bijeenkomst is omstreeks 22.00 uur afgelopen.

Het thema voor dit jaar is: "Putten ⦠altijd wat te doen!" en richt zich vooral op natuur, cultuur en historie.

De volgende organisaties presenteren zich tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst:
Staatsbosbeheer, Nationaal Landschap Arkemheen en Eemland, Stichting Schovenhorst, Culturele Commissie Putten, Toneelvereniging Ernst en Luim, Theaterhuis Wild Zwijn, Museum De Tien Malen (Puttens Historisch Genootschap) en Museumboerderij De Mariahoeve.

Deze organisaties laten de bezoekers met presentatiemateriaal, informatiefolders, filmbeelden, e.d. hun activiteiten en programma voor 2009 beleven. Bovendien zullen spelers van Ernst en Luim en Wild Zwijn hun talenten laten zien.

Daarnaast is er aandacht voor het cultuureducatieve project "Op avontuur met â¦", waarbij kinderen kennis maken met hun plaatselijke geschiedenis. Een historische persoon uit de woonplaats staat hierbij centraal en voor Putten zijn dit de drie gezusters van De Mariahoeve.

Uiteraard is er ook een muzikaal optreden en dit jaar wordt dat - geheel in stijl - verzorgd door De Puttense Boerendansers.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de kunstkelder onder het gemeentehuis. Het is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling van quilts, geïnspireerd op 'natuur & landschap' te bewonderen.
---