Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 07-01-2009

Ruit vernield van bus

SOEST- Op dinsdag werd een ruit van een busdeur vernield. Omstreeks 17.45 uur stond een buschauffeur bij een halte aan de Nieuwstraat. De chauffeur stond naast zijn bus te praten met een andere chauffeur. Een onbekende man kwam aanlopen en wilde de bus ingaan. De chauffeur vertelde dat hij even moest wachten. Kennelijk wilde de man dit niet en trapte een van de chauffeurs, 60 jaar uit Amerfoort. Zijn collega nam het voor hem op hield de man tegen. De 60-jarige man rende naar zijn bus en deed de deuren direct dicht. De verdachte rende naar de 60-jarige man toe en wilde de bus in. Dit lukte dus niet en hij sloeg vervolgens de ruit kapot. De chauffeur reed vervolgens weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Eemland noord.

Overval op supermarkt

AMERSFOORT Op de Operaweg is dinsdagavond 6 januari een supermarkt overvallen. Omstreeks 17.45 uur kwamen drie jongens de winkel binnen en bedreigden zij personeel en klanten met vuur- en steekwapens. Ze eisten geld en schreeuwden. Met buit zijn ze de winkel weer uitgevlucht en te voet weggerend richting de Operaweg. De politie werd ingeschakeld en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Het betreft drie jongens met een tenger postuur. Zij droegen mutsen en capuchons om hun hoofd en gelaat deels te bedekken. Twee jongens waren ongeveer 1.70 cm, een was langer rond de 1.80. Kort voor de overval werden door getuigen drie jongens op het Operaplein gezien die zich nerveus gedroegen. De politie houdt vandaag een buurtonderzoek in de omgeving.

Personen die informatie hebben over de overval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op 0900-8844. Anoniem kan dat op tel: 0800-7000.