Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor John Ponsioen


06/01/2009

De heer J.T.M.C. Ponsioen (65) ontvangt de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. John Ponsioen is ruim 35 jaar directeur van Ponsioen Projectstudio, op het Bedrijventerrein West Kanaaldijk Sluis (WKS). Ponsioen is vanaf 1994 actief als bestuurder van de Bedrijvenvereniging WKS, later bedrijvenvereniging Trade Port Nijmegen TPN-West en voorzitter en medeoprichter van de Stichting Beveiliging WKS, later de Stichting Beveiliging Nijmegen (SBN).

De gezamenlijke aanpak van de bestrijding van criminaliteit staat hoog in zijn vaandel van John Ponsioen. Dit heeft onder andere geresulteerd in een beveiligingsplan met camera's voor het WKSterrein. De officiële opening en in gebruikname heeft afgelopen oktober plaatsgevonden. Daarnaast heeft hij zich bijzonder ingezet voor de fusie van de twee Bedrijvenverenigingen ONOK en WKS.

Naast zijn activiteiten voor het bedrijventerrein en de beveiliging ervan, heeft hij zich in de jaren tachtig en negentig ingezet voor de ijshockeysport in Nijmegen. Hij was voorzitter van de Nijmeegse eredivisionist Fulda Tigers. Van 1994 tot 2004 was hij voor die sport ook landelijk actief als bondsbestuurder in diverse functies.

Op dinsdag 6 januari om 09.00 uur reikt burgemeester De Graaf de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens het Nieuwjaarsontbijt van de bedrijvenvereniging Trade Port Nijmegen-West. Het ontbijt vindt plaats in het Triavium, Van Rosenburgweg 2 te Nijmegen.