Gemeente Gilze en Rijen

6 januari 2009

Ook veel mensen bij nieuwjaarsontmoeting in Rijen

Op dinsdag 6 januari 2009 was de tweede van vier nieuwjaarsontmoetingen in de gemeente Gilze en Rijen. Ruim 100 mensen kwamen op de ontmoeting in De Boodschap in Rijen af.

Niet alleen Rijenaren namen deel aan de ontmoeting. Ook de drie koningen waren aanwezig. Zij kwamen dit keer niet uit het oosten, maar uit het zuiden. Het ging namelijk om drie Gilzenaren, die met een kameel jaarlijks op Drie Koningen (6 januari) de deuren in Gilze af gaan voor het goede doel. De opbrengst is dit jaar voor de parochie.

De nieuwjaarsontmoetingen komen in de plaats van de traditionele nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Ieder dorp krijgt een eigen ontmoeting: een echt lokaal samenzijn met muziek, een hapje en een drankje. Plaatselijke muziekverenigingen luisteren de bijeenkomsten op met een kort optreden. Zo treden in Gilze Popkoor Divers en pianist Danny Pals op. Blaaskapel Nootzaak verzorgt zeer waarschijnlijk een optreden in Molenschot.

De bijeenkomsten zijn nog op de volgende data:
Woensdag 7 januari 2009 - De Schakel in Gilze
Donderdag 8 januari 2009 - Gemeenschapshuis De Rietakker in Molenschot

Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom. Burgemeester en wethouders delen oliebollen uit aan iedereen die binnenkomt. De traditionele nieuwjaarstoespraak vervalt. In plaats daarvan krijgen bezoekers de gelegenheid om op een speakerscorner de aanwezigen in maximaal 2 minuten iets te vertellen. Ook is er een fototentoonstelling 'Kruip in de huid van de toerist', onderdeel van de fotowedstrijd die de gemeente heeft uitgeschreven. De gemeente heeft ruim zeventig foto's geselecteerd. Op stemformulieren kunnen mensen aangeven welke foto zij het mooist vinden. De 25 foto's waarop het meest gestemd is, komen in de gemeentegids. De nummer 1 ontvangt de publieksprijs.