Politie Hollands Midden

Datum: 7 januari 2009

Politie brengt poging tot verkrachting en beroving bij Opsporing Verzocht

Voorschoten / Regio - Dinsdag 13 januari 2009 brengt de politie Hollands Midden een poging tot verkrachting en beroving op een 27 jarige vrouw uit Leiden bij het opsporingsprogramma 'Opsporing Verzocht' onder de aandacht van de kijker. Gevraagd wordt om mee te werken om dit misdrijf op te lossen. Er wordt een reconstructie van het misdrijf getoond, een foto van de gestolen tas en ook doet het slachtoffer haar verhaal.

De poging tot verkrachting en beroving vond op maandag 24 november 2008 plaats op de Thorbeckeweg. Dit was nadat de vrouw op haar opoefiets vanuit Leiden over de 'busbrug' via de Trompweg en de Admiraal de Ruytersingel de Thorbeckeweg op reed. Op dat moment hoort zij een scooter.

Op het fietspad terhoogte van de van Hogendorpweg blokkeert de scooterrijder de doorgang voor de vrouw. Zij krijgt een klap in het gezicht en komt ten val. De man zit vervolgens aan haar kleding en lichaam. Door verzet en te gillen lukt het de vrouw om aan hem te ontkomen. De ongeveer 20 tot 22 jarige man ziet zij vervolgens haar handtas pakken, op zijn scooter stappen en wegrijden.

De dader die een normaal postuur had en kort donker bruin haar, droeg een polyester jas tot op de heupen en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een overwegend rode integraal helm met mogelijk rode, witte en zwarte figuurtjes. De scooter had de kleuren rood, wit en zwart. De zwart leren tas met slangenprint van het merk Esprit is nog niet teruggevonden.

In de uitzending doet de politie een oproep aan mensen die de tas gevonden hebben om zich te melden. Ook vraagt de politie mensen die maandag 24 november tussen 05.30 en 06.30 uur de scooterrijder ergens hebben zien rijden of die iets over hem kunnen vertellen, om contact op te nemen met de recherche Leiden - Voorschoten. Dit kan via 0900-8844. Natuurlijk kan ook gebeld worden met MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --