Gemeente Coevorden

Verwijderen speeltuinen Aalden

In het kader van het speelruimtebeleid Buitenspelen in Coevorden is in 2006 door de speeltuinvereniging Aalden een nieuwe speeltuin gerealiseerd aan de Brinkmaten en Weersmaten. Met het gereedkomen van deze nieuwe locatie komen een aantal kleine speellocaties te vervallen.

Dit betreft speellocaties met een zeer beperkt aantal speeltoestellen; de zogenaamde blokspeelplaatsen. Binnen het geldende speelruimtebeleid vindt het ontwikkelen van speelruimtebeleid minimaal op buurtniveau plaats. Blokspeelplaatsen hebben onvoldoende toegevoegde speelwaarde.

In afwachting van de uitkomst van de bezwarenprocedure die de speeltuinvereniging Aalden kenbaar heeft gemaakt zijn de ontruimingswerkzaamheden uitgesteld. Inmiddels heeft de rechtbank ook het bezwaar afgehandeld. De uitkomst van de procedure is dat het beroep dat de speeltuinvereniging had ingesteld ongegrond is verklaard. De gemeente Coevorden gaat daarom starten met het ontruimen van locaties.

Vanaf 26 januari 2009 zal de afdeling BOU de toestellen op de volgende locaties verwijderen:
Jan Mensingstraat, Hofakkers, Volmolenstraat en Wendakker.

Gebleken is dat bewoners zelf speeltoestellen hebben geplaatst op deze locaties. Dit betreft niet gekeurde en dus niet gecertificeerde toestellen. Bewoners zijn in de gelegenheid om tot 26 januari 2009 deze toestellen te verwijderen. Vanaf 26 januari 2009 worden deze door de gemeente verwijderd en afgevoerd.

Als u naar aanleiding van het bovenstaande vragen heeft kunt u zich wenden tot de afdeling Beleid en Strategie, team Samenleving, de heer H. Krabman (0524-598715).