Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 07-01-2009

Dubbele pech voor automobilist

ROOSENDAAL: Een automobilist had woensdag dubbele pech. De man (gegevens tot nog toe onbekend) was woensdagochtend om 07.00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Gastelseweg. Op weg naar het ziekenhuis raakte de ambulance met de man erin betrokken bij een ongeval.

De automobilist reed die ochtend met zijn auto tegen een boom langs de Gastelseweg en was hierna wisselend bij bewustzijn. Bij aankomst van de ambulance bleek de man niet bekneld, maar werd besloten de
brandweer ter plaatse te vragen voor het verwijderen van het dak om het slachtoffer veilig te kunnen vervoeren. Nadat het slachtoffer uit het voertuig was bevrijd werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd besloten de patiënt te vervoeren naar het ziekenhuis in
Rotterdam. Toen de ambulance over de Rijksweg A29 bij Willemstad reed raakte deze betrokken bij een ongeval. Door de gladheid van een wegdek gebeurde er een kettingbotsing tussen drie voertuigen, waarvan een een bestelbus en een een personenauto was. De personenauto reed voorop en raakte in een slip. Hierdoor raakte het voertuig de vangrail. De ambulancebestuurder remde om een aanrijding te voorkomen en werd hierop van achteren geraakt door de bestelbus. Door de botsing ging de deur van de ambulance niet meer open en moet het slachtoffer voor de tweede keer die dag uit een voertuig worden bevrijd door de brandweer.

Rijkswaterstaat besloot de weg af te sluiten totdat deze weer veilig begaanbaar was voor het verkeer.

Bestuurder aangehouden met harddrugs

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagavond even na 21.00 uur een man aan op de Schuurakker. De politie stelde een onderzoek in in de omgeving, nadat een getuige een auto-inbraak meldde aan de
Schotsbossenstraat. Hierbij werd een auto aangetroffen met hierin twee mannen. De bestuurder bleek in bezit van twee verpakkingen met een gebruikershoeveelheid cocaïne. De 22-jarige man uit Hoeven is
aangehouden en verhoord. De drugs zijn in beslag genomen. Hij
verklaarde niet betrokken te zijn bij de auto-inbraak.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

'Verdachte' blijkt niet in bezit van vuurwapen

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagmiddag een man aan op verdenking van vuurwapenbezit. De man voldeed aan het signalement van een onbekende die in de Stationsstraat zou lopen met een vuurwapen.

Dinsdagmiddag meldde een vrouw bij de politie dat er een man in de Stationsstraat liep met een vuurwapen. De man zou verward overkomen en een vuurwapen in zijn hand hebben. De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de man. Ook de Koninklijke Marechaussee, die toevallig in de omgeving was, zocht de buurt af. Bij een bushalte stond een persoon die geheel aan het signalement voldeed, dat eerder was opgegeven door de getuige. Gezien het mogelijke vuurwapengevaar werd de man door agenten, onder dreiging van een dienstwapen,
gesommeerd op zijn knieën te gaan zitten en vervolgens verder naar de grond gebracht. Na fouillering werd hij overgebracht naar het bureau, waar bleek dat hij niet in bezit was van een vuurwapen en hij ook niet degene was die met een vuurwapen had rondgelopen. De politie heeft excuses gemaakt aan de 42-jarige man uit Roosendaal en hem bij zijn woonadres afgezet.

Van de meldster is een uitgebreide verklaring opgenomen. Ze verklaarde een verwarde man te hebben gezien, die haar passeerde in de
Stationsstraat. De man zou een vuurwapen in zijn hand hebben gehad, wat gedeeltelijk zichtbaar was. De meldster schrok hier hevig van en liep snel door. Even later was de man verdwenen en meldde de vrouw zich bij de politie.

Twee aanhoudingen voor softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie zag dinsdagmiddag rond 14.30 uur een auto in de Van Dedemstraat door rood licht rijden. Na een staandehouding op de Olympialaan bleken de twee inzittenden in bezit van 5 gram hennep en 5 gram hasj. Ze waren voornemens dit mee te nemen naar hun
thuisland België. De 24-jarige man en de 45-jarige man zijn
aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld met een schikking van 210,- per persoon en een boete van 150,- voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Nog twee aanhoudingen na vechtpartij

KLUNDERT: De politie hield dinsdagochtend twee mannen aan voor betrokkenheid bij een mishandeling in Klundert, die afgelopen zondag plaatsvond. De 40-jarige Amsterdammer en de 51-jarige man uit Hoorn zouden betrokken zijn de vechtpartij, die het gevolg was van een relationeel conflict. Het incident deed zich voor de in de woning van de ex-vrouw van de 40-jarige Amsterdammer.
Zondagavond werden twee broers uit Klundert aangehouden (40 en 44 jaar), omdat ze ervan worden verdacht de 40-jarige Amsterdammer op het hoofd te hebben geslagen. De man liep een flinke hoofdwond op. Hij werd ook als verdachte aangemerkt, maar moest voor behandeling naar het ziekenhuis en is daarom niet direct aangehouden. De aangehouden broers uit Klundert mishandelden de man volgens verklaringen naar aanleiding van een scheidingsconflict. De vrouw van het slachtoffer is een schoonzus van een van de verdachten uit Klundert. Later op de zondagavond werd ook een broer van het slachtoffer, een 43-jarige Amsterdammer, aangehouden.
De 44-jarige man uit Klunders is dinsdag in vrijheid gesteld. De andere verdachten zitten nog vast in afwachting van verder onderzoek.

Meisje lastig gevallen door automobilist

ROOSENDAAL: Een 17-jarige meisje meldde dinsdagmiddag bij de politie dat ze was lastiggevallen door een onbekende man. De Roosendaalse liep rond 16.40 uur vanaf de Turfberg naar de Jan Vermeerlaan, toen er een man in een auto naast haar kwam rijden. De man deed onzedelijke voorstellen en pakte haar vast. Toen ze haar telefoon pakte vertrok de automobilist in de richting van de Jan Vermeerlaan. Het geschrokken meisje meldde zich bij de politie. Van haar zal aangifte worden opgenomen.

Verdachte met drugs en openstaand vonnis aangehouden

ZEVENBERGEN: De politie controleerde dinsdag om 22.15 uur een auto op de Rijksweg A16. In de auto zaten twee personen. Wat betreft de bestuurder was alles in orde. De 39-jarige Rotterdammer, die als bijrijder in het voertuig zat, bleek in bezit van 0,7 gram hennep en ruim 2 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij was niet in bezit van een geldig identiteitsbewijs en er stond nog een vonnis tegen de man open van 3 dagen cel of 198,- boete. De man is ingesloten. Voor het drugsbezit zal een dagvaarding worden opgemaakt, gezien het feit dat er nog meerdere zaken tegen hem lopen.

Man loopt wond op bij eenzijdig ongeval

HALSTEREN: Even na middernacht gebeurde woensdag een ongeval op de Eendrachtsweg. Een 34-jarige man uit Sint Maartensdijk was hier tegen een verkeersbord aan gereden en sloeg over de kop. De man liep hierbij een vleeswond op zijn schouder op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleek te hebben gedronken. Van hem is door een arts bloed afgenomen voor een bloedproef. De auto waarin hij reed is getakeld.

Man aangehouden na mishandeling kraker

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg woensdagochtend rond 11.30 uur melding van mishandeling aan de Antwerpsestraat. Ter plaatse bleek een 28-jarige man uit Bergen op Zoom te zijn mishandeld. Hij verklaarde gisteren een pand aan de Antwerpsestraat te hebben gekraakt. Vandaag klopte rond 11.00 uur een groep mannen op de ramen van het pand. Even later werd er een steen door de ruit gegooid. De mannen kwamen binnen en een van hen sloeg de 28-jarige man meerdere malen met een zaklamp en duwde hem op de grond. Het slachtoffer hield meerdere verwondingen over aan de mishandeling.
De politie hield een 35-jarige man uit Antwerpen aan voor de
mishandeling. Hij verklaarde familie te zijn van de eigenaar van het pand. Hij ontkende de mishandelingen grotendeels en bekende enkel een duw te hebben gegeven, maar bekende wel de ruit te hebben vernield.

Auteur: Inge Rijgersberg