Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

CheapTickets.nl: "Wereldwijde vliegbestemmingen goedkoper door prijzenoorlog"

"KLM ontketent prijzenoorlog met concurrentie"

Oosterhout, 7 januari 2009 - Op de website van de online vliegticketaanbieder CheapTickets.nl zijn sinds vandaag recordprijsdalingen zichtbaar naast de al forse prijsdalingen in de afgelopen periode. Volgens de vergelijkingswebsite is dit het resultaat van een hevige concurrentiestrijd tussen KLM en concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Zo verlagen verschillende airlines massaal hun vliegtarieven naar aanleiding van de lage ticketprijzen die KLM promoot tijdens de vandaag gestarte Werelddeal Weken. De nieuwe prijsdaling komt bovenop de eerdere prijsverlaging na de verrekening van de dalende brandstofkosten.

Vooral ticketprijzen naar bestemmingen in de USA en Azië dalen sterk met wel enkele honderden euro's tegelijk. Maar ook binnen Europa wordt vliegen nog aantrekkelijker. "De ticketprijzen bevinden zich op dit moment in een negatieve spiraal. Het is voor de consument dan ook een gunstige periode om een vliegticket of vliegvakantie te vergelijken en te boeken", aldus Raymond Vrijenhoek, directeur van CheapTickets.nl. "Deze concurrentiestrijd zorgt voor unieke koopjes voor consumenten. Een vergelijkingssite als CheapTickets.nl is juist nu erg geschikt, omdat het van minuut tot minuut ge-update prijzen van alle airlines toont. De consument weet dat hij nu zijn slag moet slaan, voordat de prijzen weer gaan stijgen."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals. CheapTickets.nl maakt deel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 70 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA). Zie ook www.cheaptickets.nl

/// EINDE PERSBERICHT ///


Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht