AEGON

7 januari, 2009, Den Haag / Cluj-Napoca

AEGON neemt belang Banca Transilvania in BT AEGON over


* Twee bedrijven blijven partners via nieuwe distributie-overeenkomst

AEGON neemt het 50% belang van Banca Transilvania in BT AEGON over, het gezamenlijke pensioenbedrijf van de twee ondernemingen in Roemenië. AEGON zal ongeveer EUR 11 miljoen voor het belang betalen, waarmee AEGON de volledige zeggenschap over het pensioenbedrijf verwerft.

AEGON en Banca Transilvania (BT) blijven partners. Als onderdeel van de overeenkomst zullen de twee bedrijven een distributie-overeenkomst afsluiten voor zowel levensverzekeringen als pensioenproducten. Deze overeenkomst wordt de komende weken afgerond en stelt zowel BT als AEGON in staat te profiteren van de verdere groei die de Roemeense pensioen- en levensverzekeringsmarkten naar verwachting de komende jaren zullen doormaken.

BT heeft besloten zijn belang aan AEGON te verkopen zodat de onderneming zich kan richten op de kernactiviteit bankieren. BT blijft zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van het Roemeense midden- en kleinbedrijf en de meer dan één miljoen klanten op de consumentenmarkt, door zijn uitgebreide kantorennet te gebruiken als effectief distributieplatform.

AEGON is actief in zes landen in Centraal en Oost-Europa - Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije. Door de overeenkomst met BT zal AEGON's positie in Roemenië en de regio als geheel verder worden versterkt.

De overeenkomst zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2009 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring vooraf door de toezichthouder.

Banca Transilvania
Met een marktaandeel van meer dan 5% is Banca Transilvania de op vier na grootste bank van Roemenië. Het hoofdkantoor van de bank is gevestigd in Cluj-Napoca, de belangrijkste stad van Transilvanië. In de vijftien jaar dat de bank nu actief is, is deze uitgegroeid tot een belangrijke nationale speler met meer dan 6.000 medewerkers en meer dan 500 kantoren. Banca Transilvania staat sinds 1997 genoteerd aan de effectenbeurs van Boekarest. De bank vormt het kernbedrijf van BT Financial Group en biedt geïntegreerde financiële diensten aan zoals bankproducten, leasing, brokerage, factoring en vermogensbeheer. Sinds 2002 heeft de bank onder leiding van de Nederlander Robert C. Rekkers een ambitieuze uitbreiding in gang gezet op zowel de consumenten- als de bedrijvenmarkt. Innovatie, flexibiliteit en dynamiek zijn de belangrijkste woorden om Banca Transilvania te omschrijven, een moderne, financiële instelling gericht op zijn klanten.

Banca Transilvania
Internationaal
Mihaela Nadasan

+40 264301107
E-mail: mihaela.nadasan@btrl.ro

Marketing
Anca Rarau

+ 40 264 301106
E-mail: anca.rarau@btrl.ro

PR
Laura Petrehus

+ 40 264 301146
E-mail: laura.petrehus@btrl.ro

Website
www.bancatransilvania.ro Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht.