( BW)(R-&-H)Rohm and Haas houdt workshop over duurzaamheid en innovatie in Brussel

Business Editors

MORGES, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)--Jan 07, 2009--

Rohm and Haas Company, gesponsord door leden van het Europese Parlement, organiseert workshop over duurzaamheid en vernieuwing en toont hiermee de verbintenis van het bedrijf met duurzaamheid.

De workshop wordt gehouden op 8 januari 2009, in het Europese Parlement in Brussel, België. Leiders in de sector en vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europese Parlement, de lidstaten, NGO's en academici komen bijeen om dit belangrijke onderwerp ter discussie te stellen en opinies uit te wisselen.

De interactieve workshop bevat drie sessies:
  • Duurzaamheid als catalyst voor vernieuwing
  • Aandrijvers en barrières voor groenverschaffing
  • Duurzaam gebruik en productie
Ideeën van gastsprekers ontmoeten elkaar, alsmede de acties voor duurzaamheid die zij met hun aandeel in de waardeketen ondernemen. Hiermee wordt de rol van hun organisaties ter bevordering van duurzame ontwikkeling geïllustreerd.

Gray Wirth, President van Rohm and Haas Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en lid van de Raad van het programma voor Onderzoek & Vernieuwing van Cefic, zal praten over de belangrijke rol van de chemie bij het bereiken van een duurzame maatschappij door middel van voortdurende productvernieuwing. "Het is een hele eer onze klanten en partners in de sector welkom te heten bij deze toepasselijke workshop," aldus Wirth.

In de workshop zal de noodzaak worden getoond van een wetgeving waarin alle aspecten van de productie- en verbruikslevenscyclus aan de orde komen. Ook zal er worden gewerkt aan een grotere samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden die bij de waardeketen betrokken zijn.

"Wij hebben alle verwachtingen dat deze vergadering en soortgelijke bijeenkomsten in de toekomst, concrete, onderneembare strategieën opleveren,zodat duurzame ontwikkeling een werkelijkheid wordt," zei Wirth.

Over Rohm and Haas Company

Rohm and Haas, toonaangevend sinds 1909, is een wereldwijde pionier in de creatie en ontwikkeling van innovatieve technologieën en oplossingen voor de sector gespecialiseerde materialen. De technologieën van het bedrijf zijn terug te vinden in een brede waaier aan industrieën, waaronder: bouw, elektronica en elektronische toestellen, huishoudgoederen en persoonlijke verzorging, verpakking en papier, vervoer, farmaceutica en medische verzoring, water, voeding en aanverwanten, en industriële processen. Innovatieve Rohm and Haas-technologieën helpen het leven van elke dag te verbeteren, over heel de wereld. Het bedrijf, met hoofdzetel in Philadelphia, Pennsylvania (VS), heeft in 2007 een jaaromzet van ongeveer 8,9 miljard USD geboekt. Kijk op www.rohmhaas.com voor meer informatie. imagine the possibilities(TM)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Rohm and Haas EMEA Regio
Maurizio Beccherle, Directeur Communicatie
Tel: +41 21 805 9040
MBeccherle@rohmhaas.com