Pizza Hut België neemt Pizza Hut Frankrijk over

07/01/2009 14:19

Top Brands

Top Brands NV, eigenaar van Pizza Hut België, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst bereikt heeft met YUM ! Brands Inc. over de overname van 88 delivery vestigingen in Frankrijk. Als onderdeel van het akkoord verwerft Top Brands eveneens de exclusieve master franchise rechten voor het delivery concept op de Franse markt.

Via zijn dochter Pizza Belgium NV exploiteert Top Brands NV vandaag 51 eigen Pizza Hut vestigingen op de Belgische markt. Daarnaast zijn er 29 vestigingen die door franchisenemers uitgebaat worden. Iets meer dan een jaar geleden verwierf Pizza Belgium de exclusieve master franchise rechten voor de uitbouw van het delivery concept in België. Inmiddels zijn er reeds 8 franchise vestigingen die onder dit contract vallen.

"Deze acquisitie biedt enorme groeimogelijkheden en synergieën", stelt CEO Stef Meulemans. "De overname van 14 vestigingen in eigen beheer en 74 franchise units maakt ons meteen één van de marktleiders in Frankrijk. Het laat ons toe maximaal in te spelen op het potentieel van deze snel groeiende markt". Na de overname ontstaat er een groep die 150 vestigingen uitbaat, 120 mio euro omzet realiseert en 3500 mensen tewerk stelt.

"Onze groeiplannen zijn ambitieus" stelt Meulemans. "In 2009 voorzien we 30 nieuwe openingen verspreid over beide landen; waardoor er ongeveer 500 nieuwe banen gecreëerd worden". In de volgende jaren wordt het openingsritme verder opgetrokken tot 40 à 50 nieuwe openingen per jaar. Meulemans schat het potentieel van de Franse markt in op 350 vestigingen, terwijl er voor België op termijn gemikt wordt op 120 verkooppunten.

Sinds eind 2007 heeft Top Brands eveneens de exclusieve rechten voor de commercialisatie van het Franse bakkerijconcept PAUL in België. Zopas opende de 3de vestiging haar deuren nabij het Schumanplein in Brussel. Top Brands is in handen van het management en van KBC private equity.

Kontakt: Stef meulemans CEO: +32.3.281.33.03 of Stef.meulemans@topbrands.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel