CDA afdeling Gelderland


Nieuw, breed dagelijks bestuur Waterschap Rijn en IJssel
---

PERSBERICHT

Na de uitslag van de waterschapsverkiezingen zijn op uitnodiging van het CDA de elf partijen waar het algemeen bestuur uit bestaat aan de slag gegaan om een nieuw dagelijks bestuur te formeren. Daarbij stelden ze ook een globaal bestuursakkoord op hoofdlijnen op. Daarin is de ambitie en de koers van het waterschap in de bestuursperiode 2009 tot en met 2012 neergelegd. De eerste vergadering van het nieuwe algemeen bestuur is 8 januari 2009. Dan zal ook formeel het nieuwe dagelijks bestuur worden verkozen.

Nieuwe samenstelling

Informateur Johan de Groot distilleerde uit de geraadpleegde fracties dat er een breed draagvlak is voor een nieuw dagelijks bestuur dat bestaat uit de nieuwe leden Jannie Lamberts (CDA), Henk Wubbels (Water Natuurlijk) en Peter Schrijver (LTO) en de zittende leden Els Rutting (PvdA) en Wim Broens (KvK). Dijkgraaf Henk van Brink is door de Kroon benoemd en blijft voorzitter van het waterschap.

Programmapunten

In het bestuursprogramma komen themaâs aan de orde zoals het uitspreken van realistische ambities die de uitvoering van de Kaderrichtlijn Water haalbaar en betaalbaar moeten maken, de samenwerking met gemeenten en andere partijen om kostenreducties te bewerkstelligen en de participatie van en communicatie met betrokkenen in het gebied om doelstellingen te realiseren. Verder zijn een beheerste lastenontwikkeling en de versterking van de beleving van water als streefbeelden geformuleerd.

Resumerende

Het proces om te komen tot een nieuw dagelijks bestuur heeft zich probleemloos, in goede harmonie en op korte termijn voltrokken. Bij alle betrokken fracties bestond de wil tot samenwerking. Het gevormde, nieuwe college kan rekenen op groot draagvlak en vertrouwen.