KNSB

Donderdag NK marathon op natuurijs
publicatie: 5-1-2009

meer informatie >>>

'Oostvaardersplassen' is er klaar voor

Lelystad, 5 januari 2009

De KNSB heeft het licht op groen gezet voor het Nederlands marathonkampioenschap op natuurijs. Na een laatste inspectie van de ijsdikte en de weersvoorspelling voor de komende dagen is de titelstrijd vastgesteld voor donderdag 8 januari op de Oostvaardersplassen in Lelystad.

Het is twaalf jaar geleden dat het NK marathon op natuurijs voor het laatst in eigen land kon worden verreden. Op 30 december 1996 versloeg Bert Verduin op de Ankeveense Plassen Ruud Borst en Henk Angenent.

Het unieke is ditmaal dat de eerste grote wedstrijd op natuurijs meteen ook het Nederlands kampioenschap is; bovendien een primeur voor de Oostvaardersplassen. In dit prachtige natuurgebied zullen de Masters

's morgens rond 08.00 uur het spits afbijten. Zij rijden een wedstrijd over 75 kilometer. Vervolgens verschijnen de Dames (60 km) op het ijs (10.30 uur). Rond 13.00 uur klinkt het startschot voor de Top-Divisie heren (100km).

De organisatie van dit unieke evenement is in handen van de KNSB, Staatsbosbeheer, Stichting Schaatspromotie Flevoland, IJsclub Lelystad en de gemeente Lelystad.