Waterschap Regge en Dinkel


Persbericht installatie nieuw bestuur

Vanaf donderdag nieuw bestuur Regge en Dinkel officieel

ALMELO - Op donderdag 8 januari is de eerste vergadering van het nieuwe algemeen bestuur van het waterschap Regge en Dinkel. De bestuursleden worden tijdens deze vergadering officieel geïnstalleerd. Bovendien wordt het bestuursakkoord `water verbindt' vastgesteld, worden de leden van het dagelijks bestuur benoemd, wordt de eed afgelegd en wordt de samenstelling van de adviescommissies bekend gemaakt.

Samenstelling
Het algemeen bestuur van het waterschap bestaat vanaf dan uit 27 leden, in plaats van de huidige dertig leden. Het aantal dagelijks bestuursleden blijft onveranderd vier. Vertegenwoordigers van CDA, Water Natuurlijk en de categorieën landbouw en bedrijven vormen de komende vier jaren het dagelijks bestuur van het waterschap. Het dagelijks bestuur streeft naar een zo breed mogelijk draagvlak in het algemeen bestuur. In het dagelijks bestuur nemen plaats:
* Namens CDA, oud-wethouder Wim Stegeman van Rijssen-Holten (vice-voorzitter)

* Namens Water Natuurlijk, drs. Harm Meek
* Namens de categorie Landbouw, Henk Holterman
* Namens de categorie Bedrijven, ir. Jaap Hos

Voorzitter van het dagelijks bestuur is watergraaf dr. Stefan Kuks. Hij werd door de koningin benoemd voor zes jaar.

Water verbindt
De Europese wateropgaven en nationale afspraken bepalen in hoge mate de investeringsagenda van Regge en Dinkel. Belangrijk thema in het bestuursakkoord `water verbindt' is communicatie met de burger. Bovendien moet water een slimme plaats in de ruimtelijke ordening krijgen. Het moet op een veilige manier worden opgevangen in projecten, waardoor het zo min mogelijk problemen geeft voor de andere functies in het gebied. Samenwerking met partners als overheden, landbouw, natuurbeherende instanties en met partners op zuiveringsgebied krijgt ook de komende jaren de nodige aandacht. Evenals het kwijtscheldingsbeleid voor minima. Bij het zuiveringsbeheer en binnen de afvalwaterketen liggen kansen voor innovatie. Ook de komende jaren moet de Twentse burger geen hinder van water ondervinden en meer kunnen genieten van de recreatieve mogelijkheden van water, ook in stedelijk gebied.

Tijdstip/plaats
De vergadering is op donderdag 8 januari van 9.30 tot 11.30 uur in de Vechtzaal in het waterschapshuis aan de Kooikersweg 1 in Almelo. 's Middags gaan de nieuwe bestuursleden vanaf circa 15.00 uur in het gebied een aantal waterschapsprojecten bekijken.