Gemeente Heumen

Gladheidbestrijding in Heumen

De gemeente Heumen treft bij dreigende gladheid zo snel mogelijk maatregelen op wegen die de gemeente zelf beheert. Dit zijn doorgaande routes die aansluiten op de provinciale routes binnen onze gemeente of aansluiten op hoofdroutes van de aangrenzende gemeenten. Ook doorgaande wijkontsluitingswegen binnen de bebouwde kom en schoolroutes vallen hieronder. Op de overige routes wordt niet gestrooid. In uitzonderlijke situaties worden die bij extreme weersomstandigheden en aanhoudende gladheid zonodig alsnog behandeld nadat alle doorgaande routes aan de beurt zijn gekomen.

Op de Rijks- en provinciale routes wordt preventief gestrooid door de betreffende wegbeheerders en dus niet door de gemeente. Dit betreft de A73, de Rijksweg door Malden vanaf Mook en de J.J. Ludenlaan (inclusief parallelweg) met aansluitende provinciale route door Heumen, Overasselt en Nederasselt en de Rijksweg Nederasselt.

fietspad Bosweg
Het fietspad Bosweg Witteweg tussen de Groesbeekseweg in Malden en de Scheidingsweg in Nijmegen is niet opgenomen in de strooiroute, omdat er geen zout gestrooid mag worden in het waterwingebied waarin dit fietspad ligt. Zonder toepassing van zout zal de gladheid bij schuiven en vegen niet afnemen. Alle fietsers wordt daarom aangeraden om bij gladheid het fietspad langs de Rijksweg in Malden te nemen. Dit fietspad is wel opgenomen in de strooiroute.

wat kunt u zelf doen?
Bij sneeuwval doet iedereen er goed aan om zijn of haar voetpad ter hoogte van de woning vrij te maken / houden van sneeuw. Dat doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw bezoek en voor mindervalide mensen.

Wegen waarop door de gemeente Heumen wordt gestrooid download