Gemeente Noordenveld

afscheid van postchef Henk Blaauw

Brandweer Peize neemt afscheid van postchef Henk Blaauw

Gepubliceerd op: 08 januari 2009

De vrijwilligers van de Brandweer Peize nemen op zaterdag 10 januari 2009 afscheid van hun postchef Henk Blaauw. Het afscheid vindt 's avonds plaats in café Ensing in Peize. Henk verlaat na 24 jaar de Brandweer Peize in verband met het aanvaarden van een baan als hoofd Bedrijfsbureau bij Groningen Seaports in Delfzijl. Tijdens de jaarlijkse korpsavond op 24 januari 2009 neemt Brandweer Noordenveld officieel afscheid van Henk Blaauw.

Henk Blaauw is in 1984 begonnen als aspirant brandwacht bij de gemeente Peize. In 1986 werd hij benoemd tot brandwacht tweede klasse en in 1990 werd hij hoofdbrandwacht. In 1996 werd hij benoemd tot onderbrandmeester en bevelvoerder. Een jaar later werd Henk aangesteld als postchef en bevelvoerder van de post Peize.

Voor de nieuwe gemeente Noordenveld was in 1998 ook een plaatsvervangend commandant en een officier van dienst nodig. Na een sollicitatieprocedure werd Henk voor deze functies benoemd. In 2000 volgde hij de officiersopleiding van de brandweeracademie in Schaarsbergen en haalde hij het diploma Adjunct hoofdbrandmeester. Henk draaide ook mee in het officier van dienst-piket voor de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld.

Opvolging goed geregeld

Plaatsvervangend postchef Harry Tappel is inmiddels benoemd tot opvolger van Henk Blaauw en Roel Huberts neemt de plaats van Harry Tappel als plaatsvervangend postchef in. Beide brandweermannen zijn al vele jaren vrijwilliger bij de Brandweer in Peize.