Gemeente Zwolle

Nieuwbouw Noordschil

Woningbouwplannen

Op 7 januari 2009 is de gemeente gestart met de uitgifte van 20 vrije sectorkavels aan de Voorsterweg.
De inschrijfperiode loopt van 7 tot 30 januari 2009. Tijdens de inschrijfperiode organiseert de gemeente een aantal inloopbijeenkomsten in Het Anker in Westenholte (Meester Koolenweg 10).
De volgende bijeenkomsten staan nog gepland:

* woensdag 14 januari 2009 van 17.00 tot 19.00 uur
* woensdag 28 januari 2009 van 17.00 tot 19.00 uur

Tijdens deze bijeenkomsten zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. De loting is op 4 februari 2009 om 17.00 uur in Het Anker.

Download hier de verkoopbrochure voor meer informatie. De brochure is ook verkrijgbaar bij het informatiecentrum in Stadshagen, Werkerlaan 1a en het gemeentehuis (Grote Kerkplein 15).

Impressie woningbouw Noordschil Westenholte (nabij fietsbrug)

noordschil dijkwoningen

noordschil entree dijkwoningen

Driezorg

De bouwplannen van Driezorg voor circa 90 seniorenwoningen en medische voorzieningen (zoals een apotheek, huisarts en fysiotherapeut) vorderen gestaag. Driezorg en woningcorporatie SWZ zijn hierover met elkaar in gesprek. Als alles meezit, kan de bouw in 2009 van start gaan.

De gemeente treft geluidsmaatregelen in de directe omgeving van het toekomstige wooncomplex. Dit doet zij door de schanskorven aan de Hasselterweg ter hoogte van het wooncomplex te realiseren. Ook Driezorg heeft maatregelen getroffen om de geluidsbelasting op het wooncomplex te minimaliseren.

Het Anker

De gemeente en het bestuur van wijkcentrum Het Anker werken in goed overleg aan een haalbaar plan voor een nieuw onderkomen van Het Anker in de Noordschil.