Dig Istha treedt in dienst van RWE Nederland

07/01/2009 15:32

Huijskens & Istha

RWE Nederland

P E R S B E R I C H T

Hoofddorp, 7 januari 2009

RWE Nederland N.V.

Hoofdkantoor

Diamantlaan 15

2132 WV Hoofddorp

Postbus 90

2130 AB Hoofddorp

www.rwe.nl

DIG ISTHA TREEDT IN DIENST VAN RWE NEDERLAND.

Dig Istha, partner van het adviesbureau Huijskens & Istha, is in dienst getreden van RWE Nederland in de functie van Director Corporate Affairs. Hij zal zich bezig gaan houden met diverse externe aspecten van de activiteiten van RWE in Nederland. Zijn indiensttreding bij RWE betekent dat hij zijn activiteiten voor Huijskens & Istha zal beëindigen.

Hij was in het afgelopen jaar Directeur Communicatie a.i. van het Ministerie van VROM en adviseerde in het verleden vele bedrijven en instellingen op het gebied van communicatie en public affairs. Eerder was hij werkzaam bij de KLM, de PvdA, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de NAVO.

RWE is één van de leidende internationale energiebedrijven in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Essen, Duitsland. De belangrijkste afzetmarkten zijn Duitsland, Groot Brittannië en het Europese vasteland. Het bedrijf is actief op het gebied van de productie en de verkoop van energie. Qua elektriciteitsproductie is RWE het grootste bedrijf in Europa. Bij RWE werken ongeveer 68.000 mensen.

Momenteel voorziet RWE in Nederland 350.000 huishoudens en meer dan 30.000 bedrijven van energie. Voorts is RWE is voornemens een elektriciteitscentrale te bouwen in Eemshaven.