Opnieuw beste franchise in makelaardij: RE/MAX

07/01/2009 15:44

RE/MAX Nederland

Apeldoorn, 6 januari 2009- In de jaarlijkse lijst van de Franchise 500 wordt de eerste plaats binnen de makelaardij ingenomen door RE/MAX.

In de lijst met wereldwijde franchises is het de vijfde opeenvolgende keer dat RE/MAX op de 1ste plaats staat in de categorie "Real Estate". Op het overzicht van Low Cost franchiseorganisaties mag RE/MAX een 10e plaats noteren.

Binnen alle franchiseformules staat de RE/MAX organisatie op de 44ste plaats (2008: 10e) en wordt als eerste Real Estate Franchise genoemd. ERA (2008: 43ste) en Coldwell Banker (2008: 48ste) zijn uit de Franchise 500 verdwenen. De top van alle franchiseformules wereldwijd wordt aangevoerd door respectievelijk Subway en McDonalds.

"Elk jaar voelen wij ons vereerd met deze erkenning door het prestigieuze onderzoek van Entrepreneur Magazine," aldus Margaret Kelly, Chief Executive Officer bij RE/MAX International. "Het geeft een welverdiende bevestiging naar alle RE/MAX makelaars over de hele wereld voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar".

Felix de Wit, Regional Director van RE/MAX Nederland vult aan: "De constante groei van RE/MAX geeft al aan dat RE/MAX een goede keuze is voor de consument, maar ook voor franchisenemers en zelfstandig ondernemende makelaars". "Dat dit opnieuw bevestigd wordt door een internationaal erkend onderzoek betekent dat RE/MAX het goed doet en dat de consument onze service en diensten waardeert.

De franchise 500 wordt uitgegeven door Entrepreneur Magazine.

Alle bedrijven, ongeacht hun omvang, worden door Entrepreneur Magazine op dezelfde criteria beoordeeld. De belangrijkste factoren zijn onder andere de financiële stabiliteit, groeisnelheid en omvang van de franchise. Operationele jaren, opstartkosten, aantal afgestoten franchises en of de organisatie financiert, worden ook meegewogen. De Franchise 500 heeft niet tot doel om een bepaalde franchiseformule te steunen, te adverteren of op enige andere wijze aan te bevelen. Het is een researchmiddel om verschillende franchiseformules met elkaar te vergelijken.





http://www.remax.nl