Cafeïnekauwgum zorgt voor extra energie buitenlandse schaatsers EK

07/01/2009 16:15

Sportlife

P E R S B E R I C H T

Cafeïnekauwgum zorgt voor extra energie buitenlandse schaatsers EK

Sportlife start samenwerking met Sport Navigator.NL

HEERENVEEN, 7 januari 2009

Sportlife GO Energy is vanaf het Europees Kampioenschap Allround schaatsen voor het eerst ook beschikbaar voor de buitenlandse schaatsers van Sport Navigator.NL.

De cafeïnehoudende kauwgum - die in aanloop naar de Olympische Spelen in Beijing exclusief beschikbaar was voor Nederlandse sporters - zorgt voor extra energie en alertheid voor de schaatsers. 'Onze brede groep schaatsers, die aangesloten is bij Sport Navigator.NL kan hier nu ook van profiteren. En dat is goed voor de sport', licht Marnix Wieberdink van Sport Navigator.nl toe. 'Wanneer we de schaatssport naar een hoger niveau willen tillen, is het noodzakelijk om ook buitenlandse schaatsers te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.'

Wetenschappelijk bewezen is dat cafeïne lichamelijke prestaties met maar liefst 11 procent kan verhogen. Bovendien vermindert het gevoel van zware inspanning tijdens fysieke prestaties met zo'n 6%. Door het kauwen op de kauwgom wordt de cafeïne via het slijmvlies in de wang door het lichaam opgenomen. Hierdoor komt de stof sneller in het bloed dan bij inname via een tablet of als vloeistof. De positieve effecten zijn al binnen 5 tot 10 minuten merkbaar.

In samenwerking met NOC-NSF blijft Sportlife onderzoek verrichten naar prestatiebevorderende kauwgum voor sporters. Sportlife geeft aan dat de samenwerking met de Nederlandse Sportkoepel de afgelopen jaren erg succesvol is geweest. De feedback die we rechtstreeks vanuit de sport en nu dus ook vanuit Sport Navigator.NL gaan ontvangen, is cruciaal voor de doorontwikkeling van onze producten'.

Het EK Allround wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 januari in Heerenveen.





http://www.sportlife.com