Agnes Kant genomineerd voor Fakkelprijs CG-Raad

07/01/2009 16:29

Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad reikt ieder jaar Fakkelprijzen uit aan mensen of bedrijven die zich bijzonder hebben ingezet voor de belangen van mensen met een handicap of chronische ziekte. Dit jaar zijn onder andere genomineerd: Agnes Kant, Tweede Kamerlid voor de SP, mevrouw Jantine Kriens, wethouder te Rotterdam, Prorail en de heer Wil Evers, ambtenaar bij de gemeente Deurne. De winnaars van de Fakkelprijzen worden op 15 januari om 14.00 uur bekend gemaakt in Stadion Galgewaard te Utrecht.

De Fakkelprijs kent vier categorieën, die van landelijke politicus, lokaal politicus, lokaal ambtenaar en een onderneming. De genomineerden zijn:


- in de categorie 'Lokaal politicus': mevrouw O.M.T. Wolfs, gedeputeerde jeugdzorg en onderwijs, Provincie Limburg; mevrouw J. Kriens, wethouder maatschappelijke ondersteuning, volksgezondheid en participatie, College B? Rotterdam; de heer J.A.M. Lamers, wethouder zorg en welzijn gemeente Venlo


- in de categorie 'Landelijke politicus': de heer F.H.H. Weekers, Tweede Kamerfractie VVD, mevrouw E.E. Wiegman, Tweede Kamerfractie CU, mevrouw A.C. Kant, Tweede Kamerfractie SP


- in de categorie 'Onderneming': Eye2Eye Media, Prorail en het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer


- in de categorie 'Lokaal ambtenaar': de heer W.J.A. Evers, beleidsmedewerker afdeling leefbaarheid gemeente Deurne; de heer J.T.G.M. Steur, cultureel technisch medewerker gemeente Roosendaal; mevrouw M.J. Zeldenrust, beleidsambtenaar gemeente Ridderkerk.

De CG-Raad hoopt dat met de uitreiking van de Fakkels het vuur en de inzet van deze mensen zich verder verspreidt.

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats op 15 januari om 14.00 uur. Locatie: Stadion Galgewaard, Herculesplein 241 te Utrecht. Juryvoorzitter Fini de Paauw, voorzitter van de CG-Raad, zal dan de winnaars bekend maken. Na de uitreiking volgt de nieuwjaarsreceptie van de CG-Raad en zijn collega-organisaties.





http://www.cg-raad.nl

http://www.cg-raad.nl