Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 08-01-2009

Autokraken

HARMELEN Op woensdagavond 7 januari werd in meerdere geparkeerde autos ingebroken.

Rond 20.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Kloosterweg in enkele geparkeerde autos was ingebroken. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar drie opengebroken autos aan. Uit de autos bleken enkele tassen te zijn gestolen. Twee eigenaren meldden zich ter plaatse. Omdat de derde auto op naam van een leasebedrijf stond, konden agenten niet direct contact met die bestuurder leggen.

Aan getuigen van de autokraken of aan mensen die mogelijk iets verdachts op of in de omgeving van de Kloosterweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster gewond

MAARSSEN Een fietsster raakte op woensdag 7 januari gewond bij een aanrijding met een bestelauto.

Rond 09.55 uur reed een 53-jarige man uit Austerlitz met zijn bestelauto over de Safariweg, komende uit de richting van Kamelenspoor en gaande in de richting van Bisonspoor. Op de kruising met Bisonspoor verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 56-jarige fietsster uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar bleek dat zij een gebroken linkerscheenbeen had en moest een wond aan haar arm worden gehecht.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op woensdag 7 januari van 18.25 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Industrieweg gehouden.

Vanaf 19.30 uur begonnen strooiwagens te rijden omdat het plaatselijk weer glad aan het worden was. Ondanks dat pasten meerdere automobilisten hun snelheid niet aan. Dat resulteerde in totaal in 21 bekeuringen. De topper reed 82 km/u.

Meisje gewond

BREUKELEN Een meisje raakte op woensdag 7 januari gewond toen zij op haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 09.00 uur reed een 12-jarig meisje uit Maarssen met haar fiets over het fietspad op de Brugoprit, komende uit de richting van de Westkanaaldijk. Zij verleende op de Brugoprit geen voorrang aan een voor haar van links komende over de rijbaan rijdende 26-jarige automobilist uit Utrecht, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje werd geschept, kwam ten val en is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.