Politie Hollands Midden

Datum: 8 januari 2009

Politie Hollands Midden Jaaroverzicht 2008 te zien op YouTube Op haar eigen Youtube-kanaal toont Politie Hollands Midden het jaaroverzicht van 2008. In het jaaroverzicht blikt korpschef Jan Stikvoort via de behaalde resultaten en opvallende gebeurtenissen terug op 2008.

Kijk voor het overzicht op http://nl.youtube.com/hollandsmidden.

Opvallende gebeurtenissen in 2008 De invallen in drie woonwagencentra in Gouda, het ontnemen van crimineel geld, inzet van de lok-oma om tasjesrovers op te pakken, de zilveren plak van Olympisch roeister en collega Femke Dekker komen aanbod in het jaaroverzicht.

Oproep Stikvoort Daarnaast roept korpschef Stikvoort op tot een versobering van de administratieve lasten van de agent op straat. Het rookverbod, het paddoverbod en het tijdelijk huisverbod leveren de politie meer werk op, terwijl het huidige werkaanbod niet afneemt. Om het werk goed te kunnen uitvoeren is het stellen van prioriteiten uitermate belangrijk. Stikvoort roept dan ook op om lokale bestuurders de mogelijkheid te geven om keuzes te maken.

Dit is de tweede keer dat het jaaroverzicht op deze manier gepresenteerd wordt. Het jaaroverzicht van 2007 is inmiddels door ruim 3800 mensen bekeken. Het jaaroverzicht was een van de eerste filmpjes die op het destijds nieuwe YouTube kanaal van de politie werd getoond. Inmiddels wordt het YouTube kanaal niet alleen gebruikt voor informatieve films, maar ook voor preventie- en opsporingsfilms.

--- einde bericht ---