KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

8-1-2009

Sinds 12 jaar weer ijszeilen

De ijsgekte is niet alleen toegeslagen onder schaatsend Nederland, ook zeilend Nederland heeft de kriebels te pakken. Aankomend weekend vindt er het Nederlandse Kampioenschap IJszeilen plaats in Blauwestad te Groningen.

12 jaar geleden vond dit evenement voor de laatste keer plaats. Door de aanhoudende vorst heeft het ijs de benodigde dikte verkregen die een ijszeilevenement mogelijk maakt. Het kampioenschap wordt
georganiseerd door DN IJszeilvereniging Nederland. De vereniging heeft zich in de ijsloze jaren altijd ingezet voor het ijszeilen door de Nederlandse equipe in het buitenland te laten starten. Het betreft een officiële wedstrijd die erkend is door het Watersportverbond en stelt dan ook de kampioenswimpel (blauwe wimpel) en de medailles ter beschikking.

Bij ijszeilen glijden zeilboten van ongeveer 3,60 meter met snelheden tot ruim honderd kilometer per uur over het ijs. De Nederlandse ijszeilvereniging verwacht ongeveer 35 tot 50 boten op schaatsen die meedoen. De vereniging is blij met het feit dat na 12 jaar ijszeilen in Nederland weer eens mogelijk is.

Internetadres: www.ijszeilen.nl