Gemeente Wunseradiel


Hans Boerrigter is dorpencoördinator Wûnseradiel

Hans Boerrigter
Sinds 1 januari 2009 is Hans Boerrigter de nieuwe dorpencoördinator van de gemeente Wûnseradiel. Daarmee is hij binnen de organisatie het aanspreekpunt voor de verenigingen van plaatselijk belang in de gemeente. Daarnaast organiseert hij het tweejaarlijkse overleg met dorpsbelang en is hij verantwoordelijk voor de afhandeling van de vragen vanuit de dorpen.

Al een aantal jaren treedt Jan Leijstra op als dorpencoördinator. Op 1 januari 2009 wordt hij daarin opgevolgd door Hans Boerrigter. Jan zal zich meer richten op zijn taken als voorlichter en communicatiemedewerker. De aanstaande herindeling van de 5 zuidwesthoek gemeenten vraagt veel van zijn tijd en inzet.

Hans is projectmanager bij de gemeente Wûnseradiel en heeft Jan in 2008 al een tijdje vervangen. De functie en taken van de dorpencoördinator wijzigen niet en bestaan in hoofdzaak uit:


-Zorg voor de afhandeling van vragen vanuit de verenigingen van plaatselijk belang (dorpsbelangen), voor zover die vragen niet vallen onder "Klein Leed".


-Coördinatie van de bezoeken van het college aan de dorpen van Wûnseradiel.


-Verslaglegging van deze bijeenkomsten.


-Aanspreekpunt binnen de ambtelijke organisatie voor de dorpen.


-Zorg voor het nakomen van gemaakte afspraken.


-Vraagbaak voor de verenigingen van dorpsbelangen.

Voor de afhandeling van vragen uit de dorpen is een eenvoudige procedure opgesteld; de handleiding overel vereniging van dorpsbelang
- gemeente Wûnseradiel. Getracht wordt binnen een periode van acht weken vragen en brieven uit de dorpen te beantwoorden.

Meer informatie over de dorpen van Wûnseradiel en de handleiding voor het overleg tussen gemeente en dorpen vindt u hier.

Via de WON27 en op de website zal de dorpencoördinator regelmatig aandacht besteden aan de de gang van zaken tussen dorpen en gemeentebestuur

De gegevens van de dorpencoördinator zijn:

Hans Boerrigter,

Gemeente Wûnseradiel

Postbus 2

8748 ZL Witmarsum

Email: h.boerrigter@wunseradiel.nl

Tel: 0517-533305

Fax: 0517-532030