Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Jaarrede van de voorzitter

Publicatiedatum: 8 januari 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Research, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

"Als je te veel transparantie creëert zie je er niets meer van." Dat zei prof. dr. Ferry Breedveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC op 5 januari in zijn nieuwjaarsspeech. Breedveld doelde op de eisen van transparantie en het afleggen van verantwoording die tegenwoordig aan artsen gesteld worden. Belangrijker vindt hij een gemeenschap die betrouwbaarheid hoog in het vaandel voert, onderwijs dat tot professioneel gedrag leidt en een open cultuur.

Breedveld keek terug op een jaar met goede resultaten. Zo scoort het LUMC in patiënttevredenheidsonderzoeken veel landelijke best practices. Ook het onderzoek floreert. Het LUMC deed het in het afgelopen jaar veel beter in de impactmetingen en scoorde ook goed bij het verkrijgen van onderzoekssubsidies. Afgestudeerde artsen van het LUMC blijken goed terecht te komen en zijn adequaat op de praktijk voorbereid.

Voor de toekomst kondigde Breedveld geen grootscheepse veranderingen aan. Het LUMC wil zich verder ontwikkelen als Centrum van Medische Vernieuwing, met "toegewijde patiëntenzorg, gewaardeerde kennisoverdracht en hoogwaardige kennisontwikkeling". Doelmatiger werken blijft de aandacht vragen, maar niet ten koste van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door professionals.

De volledige tekst van de jaarrede vindt u als download bij dit nieuwsbericht..