Stadsdeel Amsterdam Centrum


Inspraak over milieuparkeervergunning

8 januari 2009

Om de luchtkwaliteit en bereikbaarheid in Amsterdam te verbeteren neemt de gemeente verschillende maatregelen. De invoering van een milieuparkeervergunning is één van die maatregelen.

Met de milieuparkeervergunning komen schone auto's sneller in aanmerking voor een parkeervergunning. Een schone personenauto stoot maximaal 110 gram kooldioxide (CO2) per kilometer uit. Bestelauto's dienen elektrisch te zijn om aan die norm te voldoen. De helft van de maandelijks uit te geven parkeervergunningen wordt gereserveerd voor milieuparkeervergunningen. Vanaf april 2009 start een pilot in stadsdelen Westerpark en De Baarsjes. Daarna bestaat de mogelijkheid dat wordt overgegaan tot invoering in alle stadsdelen.

Inspraak

Voorafgaand aan de pilot is een inspraakperiode. U kunt reageren op de gestelde uitstootnorm voor schone auto's en de gekozen verhouding tussen het aantal te verstrekken milieuparkeervergunningen en 'gewone' parkeervergunningen.

Tot en met 18 februari 2009 kunt u uw inspraakreactie mailen naar: inspraak@ivv.amsterdam.nl.

U kunt ook per post reageren:

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer

Inspraak Milieuparkeervergunning

Postbus 95089

1090 HB Amsterdam.

Meer informatie

Kijk op www.gezondelucht.amsterdam.nl. U kunt het plan ook inzien bij het Voorlichtingsloket van het Stadhuis (Amstel 1) of de stadsdeelkantoren. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Antwoord, tel. 14020.