Gemeente Binnenmaas

Foto's vitale kernen te zien in gemeentehuis

Het gemeentebestuur van Binnenmaas vindt het belangrijk dat alle zes dorpen vitaal zijn en blijven, zodat inwoners tevreden zijn en er graag (blijven) wonen. Maar wat is daar voor nodig en wie hebben daar een rol in? Daarover gaat de gemeente in gesprek met bewoners, betrokkenen en belanghebbenden. De eerste ronde gesprekken is in november en december geweest, begin 2009 wordt er vervolg aan gegeven.

Speciaal voor het project vitale kernen Binnenmaas is in opdracht van de gemeente een fotoreportage gemaakt door fotograaf Theo van Pelt. Thema van de fotos is een beeld te geven van vitaliteit in Binnenmaas. In het afgelopen jaar zijn in alle dorpen van Binnenmaas fotos gemaakt van allerlei aspecten van het dorpsleven. Er is gefotografeerd op scholen, bij (sport)verenigingen, organisaties en evenementen, in kerken, winkels en bedrijven, maar ook straat- en sfeerbeelden zijn professioneel vastgelegd.

Een selectie van 24 beelden uit de zes dorpen is vanaf 19 december 2008 tot 16 januari 2009 tijdens de openingstijden te zien in de hal van het gemeentehuis aan de Sportlaan. Via deze link ('Actueel/Projecten/Vitale kernen') vindt u meer informatie over het project en zijn bovendien binnenkort nog veel meer fotos van vitaal Binnenmaas te zien.