Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Januari

* | Smallingerland krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

Smallingerland krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

Smallingerland kent al jaren een Jeugdloket, waar iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien terecht kan. Wij verwachten dat in de zomer het Jeugdloket op gaat in het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft als belangrijkste taak het beantwoorden van vragen over het opvoeden en opgroeien van de jeugd.

Het verschil met het Jeugdloket is dat het Centrum voor Jeugd en Gezin gevormd wordt door meerdere organisaties. De kern bestaat uit de Jeugdgezondheidszorg van 0 tot 19-jarigen, het (school)maatschappelijk werk, MOS-opvoedingsondersteuning en het Bureau Jeugdzorg. Natuurlijk blijft de gemeente ook betrokken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarnaast werkt het Centrum voor Jeugd en Gezin nauw samen met het basis- en voortgezet onderwijs en MEE Friesland.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin kan door participatie van de diverse organisaties meer betekenen voor de jeugd en de opvoeders. Als er problemen zijn zorgt het centrum voor een gezamenlijke aanpak op basis van de 'Eén kind, één plan' aanpak. Dit houdt in dat verschillende organisaties vanuit een gezamenlijk plan werken aan de oplossing van de problemen. Dit gebeurt natuurlijk in overleg met ouders en (andere) betrokkenen.

De gemeente is nog op zoek naar een geschikte locatie, waar alle partners van het Centrum voor Jeugd en Gezin een plek kunnen krijgen. Er komen steunpunten in diverse scholen, zoals in de Brede Scholen en enkele locaties van het voortgezet onderwijs. Tot die nieuwe vestiging er is, kunt u terecht bij het Jeugdloket, Van Knobelsdorffplein 123 te Drachten. Tel. 0512-540744 of email info@jeugdloket.nl.