Gemeente Spijkenisse


Tweede Kamerlid Stef Blok brengt werkbezoek aan Spijkenisse

08 januari 2009

Werkbezoek Stef Blok

Woensdag 07 januari 2009 heeft Stef Blok, lid van de Tweede Kamer voor de VVD een werkbezoek gebracht aan Spijkenisse.

Stef Blok is woordvoerder van de VVD-fractie voor ondermeer Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij was dan ook met name geĂŻnteresseerd in de aanpak van de gemeente Spijkenisse om mensen met een uitkering weer mee te laten doen en aan het werk te krijgen.

Op verzoek van de heer Blok was er voornamelijk aandacht voor de praktijk. Wethouder Christel Mourik ontving het kamerlid en gaf een boeiende presentatie over Spijkenisse. Daarna bracht hij een bezoek aan het Werk- en Zorgplein aan de Uitstraat. Hier kunnen inwoners terecht voor werk en inkomen, maar ook zorg, zoals een uitkering of een Wmo-voorziening.

Vervolgens is Stef Blok op locatie gaan kijken bij het werkproject Werk voor Spijkenisse aan de Zwanenhoek. Mensen die een bijstandsuitkering aanvragen en die kunnen werken, gaan als werknemer via dit project aan de slag voor de gemeente, bijvoorbeeld voor de rayons. De gemeente Spijkenisse verzorgt dit traject zelf zonder gebruik te maken van re-integratiebureaus. In de middag heeft Stef Blok van gedachten gewisseld met deze werknemers en medewerkers van de gemeente, die het project Werk voor Spijkenisse uitvoeren. Afsluitend bezocht hij samen met wethouder Hanneke Hamerslag de Voedselbank in Spijkenisse.