Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Nieuwe website wmo.uithoorn.nl

print
7 januari 2009
Vanaf 1 januari 2009 is er voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een nieuwe website: wmo.uithoorn.nl.. Deze site gaat speciaal over Wmo activiteiten die plaatsvinden in de gemeente Uithoorn. Daarnaast geeft de site meer achtergrondinformatie over de wet.

Website

De Wmo kent een aantal hoofdtaken zoals: vergroten van de leefbaarheid in wijken en buurten: ondersteunen van jongeren en ouders; geven van informatie, advies en cliƫntondersteuning, ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers; zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen, voorzieningen bieden aan mensen met een beperking; regelen van opvang voor mensen met problemen; openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ) en zorg voor mensen met een verslaving. Op de website staat uitleg over alle hoofdtaken en over ontwikkelingen in de toekomst.

De Wmo

De Wmo is op 1 januari 2007 van kracht geworden. Deze wet stelt mensen in staat om volop mee te doen in de maatschappij. De gemeente Uithoorn vindt het belangrijk om burgers bij de voorbereiding en de uitvoering van beleid te betrekken.

^


* Website Wmo Uithoorn>>