Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 08-01-2009

Winkel overvallen

UTRECHT Woensdagmorgen 7 januari is een winkel aan de Andesdreef overvallen.

Omstreeks 10.25 uur kwamen twee personen met vuurwapens de winkel binnen. Ze bedreigden personeel, eisten geld en verlieten met buit de winkel. Beide daders hadden hun gezicht totaal bedekt met bivakmutsen met zelfgeknipte oogsgaten.

De verdachten vluchtten weg op twee scooters, waaronder een donkerkleurige. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en heeft ongeveer een uur later op de Amazonedreef twee jongens uit Utrecht aangehouden, maar na onderzoek bleken zij niet langer verdacht en zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Personen die informatie hebben over de overval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord op tel: 0900-8844. Anonieme tips kunnen worden doorgegeven op tel: 0800-7000.

Politiecontrole op verlichting

UTRECHT In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 januari heeft de politie een controle op verlichting uitgevoerd op de Potterstraat in Utrecht.

Zij controleerden tussen 23.35 en 00.10 uur, en tussen 01.00 en 01.20 uur. In totaal werd 17 keer een boete uitgeschreven voor het ontbreken van de vereiste verlichting. Eenmaal werd een boete gegeven voor het nuttigen van alcohol op de fiets.

Tasjesroof

UTRECHT Woensdagmiddag heeft op de Beneluxlaan in Utrecht een tasjesroof plaatsgevonden.

Tussen 15.30 en 15.45 uur reed het 16-jarige slachtoffer uit Utrecht over de Beneluxlaan richting de Socrateslaan in Utrecht, ter hoogte van het BP benzinestation. Hier werd een zwarte schoudertas van haar schouder getrokken. Van de dader is geen duidelijk signalement bekend, en daarom zoekt de politie naar getuigen. Als iemand iets gezien heeft, kan er contact opgenomen worden met de politie Utrecht via 0900 88 44. Anoniem kunt u natuurlijk ook contact met de politie opnemen, door middel van het nummer 0800 9000.

Ongeval tussen auto en fiets

UTRECHT Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur is op de Joseph Haydnlaan in Utrecht een ongeluk gebeurd tussen een 34-jarige automobilist uit Utrecht en een fietser.

De 16-jarige fietser uit Utrecht kwam met zijn arm tegen de voorruit, waarna er in de ruit een flinke ster kwam. Bij zijn val liep de jongen schaafwonden aan zijn gezicht en een pijnlijke knie op. Hij is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel, maar er was geen reden om hem op te nemen in het ziekenhuis. De auto is weggetakeld.